Jönåker

Birgittas Trädgård

Birgittas trädgård är en småskalig ekologisk grönsaksodling. Fokus ligger på att skapa bördig och hälsosam jord som kan producera mat och ekosystemtjänster på en och samma gång. Detta är något vi tror även ger den bästa smaken, näringsvärdet och kvalitén på grönsakerna och allt annat som vi producerar. Jorden har tidigare brukats av torpare som bodde här under 18- och 1900-talet. Vi känner oss som en viktig del i den traditionen och vill på ett modernt sätt ta oss an den kultur och en bit av den jord som tyvärr står i förfall runt om i Sverige idag.

Birgittas trädgård är döpt efter Alexanders mamma och en rad olika grönsaker växer här under alla säsonger, vår, sommar, höst och vinter. Genom att använda växter som klarar av den hårda vinterkylan, kan Birgittas trädgård erbjuda söta och färska grönsaker under en lång odlingssäsong.

Du kan köpa KRAV-märkta grönsaker från Birgittas trädgård genom att beställa våra grönsakskassar och på Bondens Nära (Hellmans i Nyköping).

Vill du ha hjälp att komma igång med ditt eget odlande? Då kan du anlita oss för vägledning i designen av din egen trädgård. Vi har många års erfarenhet av att utveckla trädgårdar till produktiva och vackra platser.

Alexander är permakulturdesigner (Permaculture Design Certificate) utbildad av David Holmgren i Australien.
Vi erbjuder: en utvärdering av möjligheterna i din trädgård, stöd under säsongen när du behöver veta vad du ska göra och tips på hur du odlar grönsaker som ett proffs.

Kontakta

Birgittas Trädgård
Lunda Eriksberg
61196 Jönåker
58.72161, 16.6766
Se karta

Köp

Här hittar du information om var och hur du kan köpa våra produkter.

Våra produkter

Beställ online

Utlämning av grönsaker i Nyköping på torsdagar eller för upphämtning hos oss i Jönåker.

4 900kr

Birgittas Trädgård

16 Grönsakskassar 4 900,00 kr säsongen 2024

Som medlem i Birgittas trädgårds andelsjordbruk får du en grönsakskasse varje vecka mellan juni och…

6 120kr

Birgittas Trädgård

20 Grönsakskassar 6 120,00 kr säsongen 2024

Som medlem i Birgittas trädgårds andelsjordbruk får du en grönsakskasse varje vecka mellan juni…