Västerljung

Bergs Gård Lantbruk

Kom till Julbord på stämningsfulla Bergs Gård!

All mat är hemlagad och lokalt producerad. Högkvalitativa och noggrannt utvalda råvaror. Kött från vår gård och med bär vi har plockat själva. Vi bjuder på härlig varm glögg på logen som välkomstdrink. Sedan står maten redo för er i vår fina matsal.
Varma och kalla rätter samt ett sötebord med hemkokta gottesaker. Vegetariska alternativ finner ni också.

Välkomna till oss från mitten av november! Läs mer HÄR!

Alla gäster välkomna lördag och söndag från 30/11 till 15/12.

595 kr / person. Barn upp till 6 år gratis. Barn upp till 12 år halva priset.
Transport till och från julbordet kan ordnas via Rydbergs Transport

Företag och större sällskap kan boka besök från mitten av november och kan abonnera matsalen vid förfrågan.

Tillval – Kontakta oss för priser:
Musikunderhållning med trubadur, visor eller ett julequiz.

Är ni ett större sällskap har ni möjlighet att ha ensamrätt till matsalen mot en avgift. Ni kan då ha bar och musik efter julbordet. Berätta för oss era önskemål. Kombinera julbordet med konferens eller möte. Vi har aktiviteter såsom mountainbike, lerduveskytte, samarbetsövningar, yoga, massage och sinnespromenad.

Vi har totalt 44 bäddar för övernattning fördelat på 3 charmiga hus på gården. I ett av husen finner ni en relaxavdelning med jacuzzi och bastu.

Gårdsbutiken på Bergs Gård

I vår gårdsbutik säljer vi gårdens ekologiska nötkött. Vi har även ett mysigt gårdscafé inne i vår nya gårdsbutik där ni kan njuta av rätter och hembakt från gårdens kök. Fullständiga rättigheter.
Vi säljer nötkött från djuren vi föder upp på gården, detaljer på bit och färs. Rökt kött och våra korvar. Vår kökschef Josefine bakar även eget bröd bland mycket annat Rågknäcke och Biscotti som vi har till försäljning i butiken. Vill du ha en komplett middag, har vi tillbehören till köttet oftast potatisgratäng och rödvinssås.
I butiken säljer vi även lokala produkter från våra kollegor i Sörmland.
Butiken har öppet fre-sön 11-16 samt även vardagar 9-15 när vi finns på gården vilket vi oftast gör. Vill du handla övriga tider kontakta oss så kan vi säkert ordna det.

Våra djur

Bergs Gård är en EU-ekologiskt certifierad gård av SMAK. Våra djur går ute året runt och betar gräs och örter i våra hagar. Under vintersäsongen fodrar vi med vårt ensilage ute i hagen. Djuren väljer själva när de vill gå in under tak. Vi har en nybyggd ligghall för våra djur där vi strör med halm i bädden. Det blir en sk djupströbädd som alstrar värme och som är bekväm för djuren att ligga och gå på. Vi har en småskalig produktion och har ca 80 djur åt gången i olika åldrar. Djuren är mycket lugna och har stora områden att beta nära gården.
i och med att djuren äter enbart gräs växer de i normal takt till skillnad från djur som äter även spannmål. Köttet blir mer marmorerat och innehåller även mer omega 3. Mestadels har vi raserna Angus och Hereford.

På gården är ni även välkomna att hålla konferens, bröllop, fester, cykla MTB, övernatta i våra charmiga hus och njuta av vad gården har att erbjuda!

Kontakta

Bergs Gård Lantbruk
Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung
58.868463, 17.437865
Se karta

Etiketter