Västerljung

Bergs Gård Lantbruk

Julbord som ni delar med ert sällskap vid ert bord

Varje sällskap serveras ett eget smakrikt julbord som ni delar vid ert bord. Istället för en stor buffé som alla plockar ifrån får ni alltså en egen buffé till ert bord anpassad till hur många gäster ni är i ert sällskap. Traditionellt och tryggt för familjer och företag.

Råvaror från gård och skog och rätter lagade från grunden i gårdens kök.

Begränsat antal platser i restaurangen.

Vi erbjuder även denna julmiddag som catering. Ni kan avnjuta den i våra boenden eller hemma. Cateringpris 595 kr per person.

Julmiddag på Gården

Onsdag – söndag, 28 november – 20 december

Vi börjar med glögg på Logen och sedan serveras middagen i restaurangen. Välj din ankomsttid till Logen!

onsdag – lördag med start kl. 17.30 – 19.00

Söndagar start kl. 16.00-17.30

Vi dukar med avstånd i restaurangen och är rädda om varandra.

Sällskap Max 8 pers vid varje bord, större sällskap delas upp på fler bord

Pris 795kr
Barn upp till 12 år halva priset

Catering 595kr per person. Här kan du läsa om innehållet i vår julcatering

Öppet fredag – söndag och under jullovet

Fredag till söndag är gårdsbutiken öppen klockan 10.00 – 16.0. Vi serverar soppa och toast på hembakt surdegsbröd samt gårdens korv med bröd. Hemgjord blåbärsglögg kryddad med kardemumma, kanel, stjärnanis och lime. Nybakt saffransbröd, pepparkakor och vår mumsiga apelsincheescake med pepparkaksbotten.

Vi håller öppet under jullovet med korvgrillning och om vädergudarna är med oss, pulkaåkning i Ekhagen!
Leta tomtar på Ekhagens Naturstig

Det har gömt sig tomtenissar längs med Ekhagens Naturstig som är vårt 1 km långa tillgänglighetsanpassade promenadstråk. Samla tomtarnas bokstäver och klura ut ordet! J U L K L A P P A R…

I gårdsbutiken finns vårt eget ekologiska naturbeteskött och givetvis våra goda prinskorvar, hemgjord senap, fröknäcke och annat gott att ta med hem eller att ge i julgåva. Smakrika lokalproducerade produkter. Vi har även presentkort!

Välkomna att fira in julen hos oss!

Gårdsbutiken på Bergs Gård

I vår gårdsbutik säljer vi gårdens ekologiska nötkött och ägg. Vi har ett mysigt café där ni kan njuta av hembakt fika och mat lagad från grunden. Fullständiga rättigheter. Vi säljer nötkött från djuren vi föder upp på gården, detaljer på bit och färs. Rökt kött och våra egna korvar. I butiken säljer vi även lokala produkter från våra kollegor i Sörmland, tex honung och äppelmustmust.

Butik, café och restaurang har öppet fredag-söndag, klockan 10.00 -16.00

Våra djur

Bergs Gård är en EU-ekologiskt certifierad gård av SMAK. Våra djur går ute året runt och betar gräs och örter i våra hagar. Under vintersäsongen fodrar vi med vårt ensilage ute i hagen. Djuren väljer själva när de vill gå in under tak. Vi har en ligghall för våra djur där vi strör med halm i bädden. Det blir en så kallad djupströbädd som alstrar värme och som är bekväm för djuren att ligga och gå på. Vi har en småskalig produktion och har ca 80 djur åt gången i olika åldrar. Djuren är mycket lugna och har stora områden att beta nära gården.

I och med att djuren äter enbart gräs växer de i normal takt till skillnad från djur som äter även spannmål. Köttet blir mer marmorerat och innehåller även mer omega 3. Mestadels har vi raserna Angus och Hereford.

På gården är ni även välkomna att hålla konferens, bröllop, fester, cykla MTB, övernatta i våra charmiga hus och njuta av vad gården har att erbjuda!

Kontakta

Bergs Gård Lantbruk
Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung
58.868463, 17.437865
Se karta