Västerljung

Bergs Gård

Gårdsbutiken på Bergs Gård

I vår gårdsbutik säljer vi gårdens ekologiska nötkött och ägg. Vi har ett mysigt café där ni kan njuta av hembakt fika och mat lagad från grunden. Fullständiga rättigheter. Vi säljer nötkött från djuren vi föder upp på gården, detaljer på bit och färs. Rökt kött och våra egna korvar. I butiken säljer vi även lokala produkter från våra kollegor i Sörmland, tex honung och äppelmustmust.

Gårdsbutik med lunch och fika, öppet varje dag, klockan 10.00 -16.00 
Fredag och lördag har vi öppet 10.00 – 18.00

Våra djur

Bergs Gård är en EU-ekologiskt certifierad gård av SMAK. Våra djur går ute året runt och betar gräs och örter i våra hagar. Under vintersäsongen fodrar vi med vårt ensilage ute i hagen. Djuren väljer själva när de vill gå in under tak. Vi har en ligghall för våra djur där vi strör med halm i bädden. Det blir en så kallad djupströbädd som alstrar värme och som är bekväm för djuren att ligga och gå på. Vi har en småskalig produktion och har ca 80 djur åt gången i olika åldrar. Djuren är mycket lugna och har stora områden att beta nära gården.

I och med att djuren äter enbart gräs växer de i normal takt till skillnad från djur som äter även spannmål. Köttet blir mer marmorerat och innehåller även mer omega 3. Mestadels har vi raserna Angus och Hereford.

På gården är ni även välkomna att hålla konferens, bröllop, fester, cykla MTB, övernatta i våra charmiga hus och njuta av vad gården har att erbjuda!