Västerljung

Bergs Gård

Välkommen till en av Sörmlands äldsta gårdar 

Bergs Gård är en av Sörmlands äldsta gårdar, som drivs av familjen Jonsson sedan sex generationer. Gården ligger intill Sörmlands vackra kust, strax utanför Trosa. Här kan man bo lantligt på gården eller vid våra hus vid havet.

Vi är en Upplevelsegård och driver ett ekologiskt lantbruk. Kök & Cafe, konferenser, Mountainbikearena, gårdsbutik och naturnära aktiviteter för alla åldrar.

Vår matfilosofi – från skog till bord. Vi är en EU-ekologiskt certifierad gård. Allt nötkött vi serverar är vårt eget gräsbeteskött och vi har egen korv. Våra djur går ute året runt och betar gräs i våra hagar. I våra skogar växer svampar, örter och bär som vi använder i vårt kök. I vår övriga matlagning använder vi oss i största möjliga mån av ekologiska och närproducerade råvaror i säsong. De fiskar och skaldjur vi serverar är närproducerade, MSC- eller ASC-märkta.

Våra gäster 

Till oss kommer familjer för att ha semester, familjemiddagar, firanden och bröllop. Företag kommer till oss för möten, konferenser och naturnära upplevelser. Under sommaren driver vi även ett utecafé vid Stendörrens Naturreservat och där kan ni även hyra kajaker av oss.

Bergs Gård MTB-Arena erbjuder teknikbanor och ledcykling i skogen, cykeluthyrning och kurser. På gården finns klättervägg och lek för barn och möjlighet att träffa gårdens djur. Vi har ett tillgänglighetsanpassat promenadstråk i vår vackra Ekhage (1 km). Hos oss är dagarna både fartfyllda och vilsamma beroende på vilka aktiviteter du väljer. Kanske både och? Börja med MTB-cykling i skogen eller en härlig vandring för att sedan avsluta med havsbastu eller utomhusjacuzzi.

Välkomna till oss för smakfulla upplevelser nära naturen!