Annas Kök
Nyköping

Annas Kök

På Ösvreta Gård finns förädling och gårdsbutik vid sidan av det traditionella ekologiska familjejordbruket med mjölkkor och får.

Vi driver vi ett traditionellt ekologiskt och KRAV-certifierat familjejordbruk med våra mjölkkor som bas i företaget. Korna ger mjölk och kött, men vi har också får som ger både kött och vackra skinn. Alla djur håller tillsammans betesmark och landskap öppna och bidrar till en biologisk mångfald.

Vi lever intensivt med djur, jord och gäster. Vi har ett bundet jobb där djuren ständigt kräver tillsyn och skötsel men samtidigt är vi fria att själva planera vår tid. Sedan 2011 har vi en mjölkningsrobot på gården som avlastar en del tungt arbete samtidigt som korna trivs med att bli mjölkad nästan när de själva vill.

Vår livsstil är färgrik, då man samma dag kan lägga grunden för att en planta ska gro, utfodra en ko eller visa en gäst var den ska bo. Att möta intresserade människor och få beröm för våra produkter är tacksamt och inspirerande. På våren tar vi emot skolklasser som får se och lära mer om kor och mjölk. Det känns som ett viktigt möte där de flesta barn och lärare med nyfikenhet får en doft av vår vardag. På gården finns också semesterhus att hyra, ett förädlingskök och en gårdsbutik. Vi säljer också våra produkter direkt till konsument genom Rheum och REKO Nyköping.

Kontakta

Annas Kök
Ösvreta Gård
61192 Nyköping
58.77443, 16.89305
Se karta