The Edible Country på Äleby gård och Nynäs Slott under Aptitrundan Höst, 12-13 september. 

Under Aptitrundan höst 12-13 september, kl.10-16 kan du boka bordet ”The Edible Country” på Äleby gård och Nynäs Slott. Upptäck nya spännande råvaror och laga mat tillsammans med vänner och familj mitt ute i den sörmländska naturen i vår egen gör-det-själv-restaurang.

ÄLEBY GÅRD UTANFÖR STALLARHOLMEN

Den vackra naturen och de slingriga småvägarna på Selaön gör det perfekt för härliga utflykter. Selaön är Sveriges största insjö-ö och är en av Sveriges mest fornminnesrika trakter med många runstenar och gravhögar. Här i närheten av Äleby gård och barockslottet Mälsåker är bordet placerat under gamla ekar med utsikt över fält och vatten mitt i ett sörmländskt herrgårdlandskap. Platsen Äleby erbjuder tysthet och äkta avskildhet endast 9 mil från Stockholm. De 9 milen avslutas med 1 mils återvändsgränd innan Äleby visar sig på en kulle vid Mälarens strand. Vattnet, skogen, åkrarna och mängden vilt gör Äleby till en oas för avkoppling. Inte långt från denna oas i det vilda ligger den pittoreska staden Mariefred med det vackra Gripsholms slott

– Vilt och närodlat på Äleby gård

Patrik Arneke, som står bakom Strängnäs meny, jobbar som kock på Äleby gård, men är både mathantverkare och ättiksbryggare. På Äleby Gård finns både vilt och egenproducerade grönsaker nära till hands och det är också utgångspunkten för denna meny, som består av chorizo på dovhjort i grönsaksgulasch. Maten inmundigas vid långbord placerat mitt i grönskan på gården.

LÄS MER HÄR!

NYNÄS SLOTT UTANFÖR NYKÖPING

Under Aptitrundan höst 12-13 september, kl.10-16 kan du boka bordet ”The Edible Country”…Upptäck nya spännande råvaror och laga mat tillsammans med vänner och familj mitt ute i den sörmländska naturen i vår egen gör-det-själv-restaurang.

Enbart en timme söder om Stockholm finner ni Nyköpings kommun. Här finns en vidsträckt arkipelag av obebodda öar att utforska och längta tillbaka till. Kom ut till släta klipphällar och skyddade naturhamnar och pausa en stund. Kom nära havsörn och säl. Sörmlandsleden vindlar sig förbi bordet som står bakom Nynäs slott, ett av Sveriges mest välbevarade herrskapshem. Stanna en stund hos oss – sov över i det gamla Bränneriet bakom slottet med eget bryggdopp. Eller gå vidare längs vresiga bergknallar, djupa skogar och glittrande sjöar

– Äppelfest i Nynäs slottspark

Menyn är komponerad av Fredrik Kämbenberg, kocken från Jämtland som hamnat i Sörmland. Fredrik Kämpenberg står bakom receptet och Tovastugan står för råvarorna. Tillsammans lyfter de sörmländska producenter till The Edible Country receptet vid Nynäs Slott. Receptet är en kombination av både grönt och vilt. En sörmländsk hantverkskorv med lokala och goda tillbehör i äpplet och slottets tecken.

LÄS MER HÄR!

Information

  • Pris: 200 kr per person
  • Du tillagar måltiden på egen hand med instruktioner och recept skapat av .
  • Maten står på plats vid ankomst eller hämtas ut på annan angiven plats.
  • Upplevelsen tar cirka 2 timmar.
  • Man sitter utomhus under upplevelsen. Rätten avnjuts sedan vid bordet (kläder efter väder).
  • Maxantal 12 personer

Bokning och mer uppdaterad info hittar du HÄR!

Läs vad som händer på Nynäs Slott under Aptitrundan Höst HÄR!

Så här arbetar Aptitrundan Höst med Covid-19 – Läs mer HÄR!

Se filmen om The Edible Country