Boende i Sörmland sommaren 2022

Här tipsar vi om olika boenden runt om i Sörmland bland våra medlemsföretag. Här finns allt från slott till koja. 

Flera av Sörmlands matklustera medlemmar erbjuder olika former av boende. det kan vara på gården eller i stugor i närheten. Vill vill att fler ska få uppleva vårt fantastiska län, vi har satt ihop en lista nedan på boenden som våra medlemmar erbjuder. Hoppas att du ska hitta något som passa just er i sommar.

Ännu en gång, varmt välkommen till Sörmland. ❤️

GNESTA | JÄRNA | TROSA | NYKÖPING

SÖDERTUNA SLOTT

Södertuna slott ligger vackert beläget strax utanför Gnesta. Här står alltid den goda maten i centrum. Vi är en del av Svenska kulturpärlor med råvaror från närbelägna gårdar och lokala producenter och våra kockar arbetar med menyer utifrån dagens råvaror och med säsongens smaker.
Södertuna Slotts vinkällare är den äldsta delen av slottet och består av det som är kvar från 1300-talsgården Wad. Här kan ni boka en stämningsfull vinprovning i slottets källarvalv. Enligt sägen sägs det ha varit ett munkkloster här en gång i tiden. Och lyssna noga när ni är här, vissa tror sig fortfarande höra munkarna sjunga.

Hos oss kopplar ni av på ett hotell i slottsmiljö, njuter av bra mat från slottets restaurang i vackra salonger och sover gott i moderna rum.

På Södertuna Slott finns rum för alla, oavsett om ni reser med barn eller hund eller om ni behöver ett funktionsanpassat rum. Inpå knuten har ni en vacker natur utmärkt för naturupplevelser och aktiviteter och en romantisk slottspark som ni kan uppleva på egen hand. Läs mer här!

ENGSHOLMS SLOTT

Välkommen till oss ”Hemma på Slottet”. Här finns vackra salonger och rätt känsla för kreativa möten, fest, event, privatgästen och weekend. Avskilt på Mörkös norra udde och inte långt från Stockholm hittar ni Engsholms Slott. Konferera på slottet, vid havet eller med utsikt över det sörmländska landskapet. Kom en weekend, hyr hela slottet för ett event eller ert drömbröllop – Slottet är den perfekta platsen för alla speciella tillfällen.
Vi har varit ett hem för möten sedan 1916! Ägs och drivs som ett familjeföretag med samma ägare sedan 30 år. I våra lokaler finns toppmodern teknik med interaktiva skärmar alt projektor samt trådlöst Wi-Fi (Telia Wifi). Lokalerna är ljusa och i varierande storlek som går att möblera efter önskemål.
I slottsköket lagas mat från grunden med inspiration från det sörmländska skogarna samt lokala råvaror efter säsong och gärna frukt och grönt från vår Slottsträdgård.
Hemma på Slottet kan vi ta emot grupper mellan 2-85 personer.
Totalt har vi 54 hotellrum och en svit, 90 bäddar.
Vi är KRAV- samt Svanencertifierade. Läs mer här!

YTTERJÄRNA HOTELL & KONFERANS | KULTURMAT RESTAURANG OCH KAFÉ

Ytterjärna hotell, nära Kulturhuset i Ytterjärna, erbjuder konferensmöjligheter, enkelrum, dubbelrum och sviter i en unik miljö. Hotellet är helt ekologiskt. Inredning, färgsättning, arkitektur och förtäring utgår från ett kvalitetstänkande med omsorg om människa och miljö, skapat ur en medveten estetik som ger själen ro. I restaurangens luftiga lokaler i Kulturhuset serveras närproducerad och ekologisk mat. KulturMat restaurang & kafé som ligger i det vackra unika Kulturhuset i Ytterjärna. Här serverar vi mat och sötsaker tillagade med biodynamiska eller ekologiska råvaror, oftast lokalproducerade. Läs mer här!

BERGS GÅRD

Välkommen till en av Sörmlands äldsta gårdar, som drivs av familjen Jonsson sedan sex generationer. Bergs Gård ligger intill sörmlands vackra kust, strax utanför Trosa. Här kan man bo lantligt på gården eller vid våra hus vid havet. Vi är en Upplevelsegård som utöver boende och mat kan erbjuda naturnära aktiviteter för alla åldrar.

Bergs Gård MTB-arena erbjuder teknikbanor och ledcykling i skogen, cykeluthyrning och kurser. På gården finns klättervägg och lek för barn och möjlighet att träffa gårdens djur. Vi har ett tillgänglighetsanpassat promenadstråk i vår vackra Ekhage (1 km). Hos oss är dagarna både fartfyllda och vilsamma beroende på vilka aktiviteter du väljer. Kanske både och? Börja med MTB-cykling i skogen eller en fisketur till havs för att sedan avsluta med avslappningsmassage, bastu och utomhusjacuzzi. Läs mer här!

HÅNÖ SÄTERI

Stillsamt boende med vacker inramning. På gården finns två bostadshus för korttidsuthyrning, “Längan” och “Östra flygeln”. I dessa huserar vi våra kursdeltagare, jaktgäster, bröllopsgäster, sommargäster, konferensgäster, remote office-gäster etc. Hör av er till oss med er förfrågan så skräddarsyr vi ett erbjudande utifrån era behov. Kontakta oss för att boka ditt boende. Läs mer här.

NYNÄS SLOTT

Vandrarhemmet Bränneriet finns tillgänglig i sin helhet för hela sällskap samt med rum i begränsad omfattning för små sällskap. Stugor finns till uthyrning. På Nynäs finns så mycket att upptäcka att det kanske kan vara svårt att hinna allt man vill på en dag. Eller kanske önskar du bara dra dig tillbaka ett tag för att varva ner i den lugna och vackra omgivningen?  Det finns flera olika slags boenden att välja mellan. Vandrarhemmet Bränneriet med 25 sängplatser och konferensmöjligheter, olika övernattningsstugor i närheten av slottet. Läs mer här!

RUNNVIKENS PENSIONAT

I vår återuppbyggda herrgårdsflygel erbjuder vi övernattning där du kan njuta av det goda livet på landet. Alla fyra gästrum är personligt inredda med kärlek och omsorg om detaljer. Vakna till slaget från tornuret och lyssna till fågelkvitter utanför fönstret. Här finns lugn och harmonin som gör att du vill stanna kvar. Läs mer här!

ÖSTER MALMA

Vakna upp utvilad i en lugn och rogivande atmosfär med vackra ängar och skogen som återspeglar sig utanför fönstren. Bara en kort, uppfriskande promenad från slottet ligger vårt trivsamma, nyrenoverade hotell med 33 mysiga rum. I slottsflyglarna som ligger i anslutning till slottet har vi vårt vandrarhem. Läs mer här!

LINDEBORGS  ECO RETREAT

Vakna på landet! Andas ut, sänk axlarna och ta in lugnet. Sov gott i våra ekologiska sängar, omgiven av naturliga material. Lindeborgs Eco Retreat ligger vackert belägen vid vägs ände invid sjö och skog, utanför Nyköping, 12 mil från Stockholm. Här kan du varva ned, njuta av en ostörd och vacker miljö och kanske också lära dig någonting nytt. Läs mer här!

LASÄTTER GÅRD

Lasätter gård erbjuder en plats där ni kan vara tillsammans på ett tryggt sätt med enskilt eget boende, nära naturen med fina vandringsleder.
Hit återvänder kompisgäng, konferenssällskap och yoga grupper. Nästa sommar ser vi framemot att fortsätta ta emot våra större evenemang som bröllop. släktkalas och högtider. Ni hittar oss mellan Nyköping och Norrköping, endast 1 timme och 15 minuter söder om Stockholm.
Välkomna till Lasätter gård. Läs mer här!

HÄLLEFORSNÄS | MALMKÖPING | FLEN | KATRINEHOLM

BO PÅ ROCKLÖSA GÅRD

Rocklösa gård ligger i en helt underbar natur. Här hittar ni tystnaden, lugnet och en avstressande miljö. Landskapet är kuperat och varierat med gamla ekar i hagarna och små åkerlappar. Det finns gammal fin skog att vandra i och 49 sjöar i vår omgivning. Mängder med olika sorters vilda djur och fåglar och både vanliga och ovanliga svampar samt växter trivs i de unika förutsättningarna. Alla årstider är lika fantastiska. Läs mer här! 

DUFWEHOLMS HERRGÅRD 

Dufweholms Herrgård är ett romantiskt herrgårdshotell beläget strax utanför Katrineholm. På herrgården blandas den dåtida charmen med dagens standard så att ni kan njuta av er weekend eller vistelse till fullo.
På Dufweholms Herrgård står alltid den goda maten i centrum. Vi är en del av Svenska kulturpärlor med råvaror från närbelägna gårdar och lokala producenter. Våra kockar arbetar med menyer utifrån dagens råvaror och med säsongens smaker. I vår restaurang hämtar vi både inspiration och råvaror från de sörmländska skogarna, sjöarna och åkrarna runt omkring herrgården. Välkommen att smaka på Sörmland!
Hos oss finns det gott om plats för avkoppling och inspiration. Boka ett besök i herrgårdens spa- och relaxavdelning eller promenera i vackra miljöer.
Herrgården ligger endast en halvtimme från Norrköping, Vingåker och Flen och runt en timmes bilfärd från Linköping, Nyköping och Örebro.

Läs mer och boka här

HOTEL MALMKÖPING (Sörmländsk matweekend)

Hotell, konferens & restaurang
Hotel Malmköping är en modern hotell- och konferensanläggning på en höjd mitt i Malmköping, omgivet av vacker natur.
Hos oss låter vi miljön utanför hotellet genomsyra val av möbler, inredning och färg. Med våra ledord: Gott bemötande, känsla och effektivitet, ser vi fram emot att få ta hand om dig som vår gäst.

Restaurang Hjorten & Gösen
Vi erbjuder en avslappnad restaurang för våra gäster, där råvarorna som serveras reflekterar mycket av vad Sörmland har att erbjuda. Då vi ligger i ”Hjärtat av Sörmland” är det inte långt till de lokala producenterna. Vår alldeles egna stolthet är nötkött från kreatur uppväxta och uppfödda på vår ägares egen ”KRAV”-märkta gård, Sofielunds Gård.

Hotellet
Vi har 45 rum fördelat på 23 dubbelrum i olika storlekar, 2 familjerum och 20 enkelrum med totalt 80 bäddar. Rummen är smakfullt inredda med bland annat helkaklade badrum. Vi garanterar incheckning från klockan 15:00 och senaste utcheckningtid är 12:00. För konferensgäster är utcheckningstiden 10:00

Läs mer här!

STRÄNGNÄS | STALLARHOLMEN | MARIEFRED | JÄRNA

BOMMERSVIK KONFERENS

Att komma till Bommersvik är som att komma hem. Det får vi ofta höra från våra gäster och inget gör oss gladare. Det är precis så vi vill att du ska känna hos oss. Oavsett om du besöker oss för en konferens, sommarvecka med familjen, eller en avkopplande weekend, vill vi att du får en unik vistelse på Bommersvik. Läs mer här!

ROFYLLT & LANTLIGT TORP PÅ SELAÖN

Ett torp på vackra Selaön i Kyrkbyn Tuna, omgärdat av trädgård och odlingslandskap. Här kan du njuta av stillhet och natur i ett ombonat och praktiskt torp med avskildhet på värdens privata tomt. Selaön, mitt i Mälaren, bjuder på vacker natur och historiska miljöer. Närhet till allmän väg.
Vackra cykelvägar, nära till vattnet och badplatser, viltrika skogar för promenader.
Avstånd Stallarholmen 3km | Avstånd Mariefred 18km | Avstånd Strängnäs 21km – Läs mer här!

ÄLEBY GÅRD

Hyr en weekend/vecka eller längre! Närhet till sjö, skog, hagar, gårdsbutiken och växthus. Garanterat avkopplande endast 9 mil från Stockholm.

Gomorra
Det perfekta huset för, semesterfamiljen, fiskargänget, svampvännerna, jägare och naturintresserade! Gomorra ligger naturskönt avskilt mitt i den svenska naturen. Ett rikt djurliv omger huset då det ligger inne i vårt vilthägn.

Sodom
Det perfekta huset för, semesterfamiljen, fiskargänget, svampvännerna, jägare och naturintresserade! Sodom ligger naturskönt avskilt mitt i den svenska naturen. Chansen att se vilda djur är stor då huset ligger inne på vårt stora vilthägn. Läs mer här!

GRIPSHOLMS VÄRDSHUS

På Gripsholms Värdshus kan ni njuta av våra noga komponerade menyer som speglar det svenska kökets variationer och mångfald, med ett ekologiskt tänk och medvetenhet kring vår historia. Gripsholms Värdshus är en del av Svenska kulturpärlor med råvaror från närbelägna gårdar och lokala producenter.
Vårt anrika värdshus ligger nära Södertälje, Strängnäs, Nykvarn och Stockholm och passar därför utmärkt för ett mysigt dagsbesök eller en rogivande weekend. Gör ert besök extra härligt genom ett avkopplande besök på Gripsholms Spa. Vi erbjuder flera typer av spa- och yogabehandlingar.

En kort promenad från värdshuset ligger vårt bed & breakfast som inryms i den gamla stallgården med utsikt över Gripsholms Slott. Läs mer här! 

HORNUDDENS TRÄDGÅRD

SJÖSTUGAN – vid Mälarens strand
I Sjöstugan sitter man nästan i sjön. Mälaren finns precis intill och utsikten över fjärden går att njuta av både inifrån stugan och ute på den stora verandan. Uteplatsen i söderläge har möbler för sex personer och grill. Här erbjuds den bästa solplatsen på hela Hornudden. Den passar såväl till en liten trygg konferens-, semester- och weekendboende. Sjöstugan hyrs under sommaren ut veckovis, men under höst och vinter går det att även hyra per dygn eller över en helg – den är en perfekt stuga för fest och rekreation med bastu och vid strandkanten.

På gården finns också gårdsbutik och restaurang. Läs mer här!

ESKILSTUNA | TORSHÄLLA

HULTSTUGAN PÅ MAGDAKULLAN

Stugan ligger på Magda säteri som är ett ekologiskt lantbruk som ligger i Näshulta socken, mitt emellan Eskilstuna och Katrineholm. Hultstugan är en gammal parstuga med vedeldad spis i det gamla köket och en rörspis i vardagsrummet. Baktill är en utbyggnad med sovrum, badrum och kök. I sovrummet finns en våningssäng med 2 st 80 cm bäddar och en 120 cm säng.

På gården finns en populär restaurang, gårdsbutik och ett café. I närheten finns både bad och många besöksmål som Julita Gård, Stora Sundbyslott.

På gångavstånd från stugan ligger Prästsjön. Prästsjön är ett eldorado för fågelskådare. Här samlas rördrom, kärrhök, trana, sångsvan, grågås, häger, havsörn och kricka för att nämna några arter. Sjön erbjuder även bra fiske av gädda och abborre tidig vår.

Önskar ni lunch eller middag så finns det en restaurang på gården.

Boka stugan för övernattning

Vecka: 6923 kr. Dygn: 1150 kr.

Vecka avser lördag-till lördag. Ankomst efter kl. 13, avresa före kl. 10.

I priset ingår städning, sängkläder & handdukar.

Kontakta oss på 016-800 18 eller info@magdakullan.se för att boka ert boende.

Ni kan även läsa mer om vår stuguthyrning och boka på airbnb.

Boende I Sörmland 2022