virå bruk
Stavsjö

Virå Bruk

NYHET! PÅSKKASSE

Fredagen den 10 april och lördagen den 11 april kan man komma till oss och hämta en påskkasse med massa godsaker för 295 kr. I påskpåsen kommer ni att finna:

Förrätt- Virås kalla påsktallrik
*Prästostpaj på långlagrad prästost från Allerum,
*Gös- & skaldjursterrin
*Laxrulle med citron- & örtfärskost
*Inlagd stekt strömming
*Virås gubbröra
*Picklade grönsaker
*Vörtbröd
*Spisbröd
*Pepparrotskräm

Varmrätt
Kronhjort med potatiskaka, färgglada knippmorötter, ramslökssmör och rödvinssås.

Dessert
Cheesecake med smak av passion och lime

Påskpåsen beställs senast dagen innan kl. 14.00 och kan hämtas fredag (10/4) mellan kl 12–18 och lördag (11/4) mellan kl 10–14. Önskar ni hellre avnjuta menyn på plats kommer vi att servera den på Viråfredagen den 10 april och då är priset 395 kr.

NYHET! VIRÅSEMESTER

2-dagars paket med en unik möjlighet att uppleva den sörmländska naturen vid vackra Virlången, med dina nära och kära. Läs mer här

VIRÅ-LUNCHER bordsbokning 12.00-13.30

Vi har nu kört igång med Viråluncher varje fredag!

På fredagar serveras en härlig lunch med salladsbuffé och soppa inkluderat. 160 kr

Virå Bruk – Naturupplevelser, smakfulla möten & event
I idylliska och vackra Virå Bruk i Kolmårdsskogarna erbjuds spännande jaktupplevelser och smakfulla möten. Med fullständiga konferensmöjligheter, ett modernt viltkök samt aktiviteter som en jaktbiograf inomhus och en hagelbana utomhus finns det alla möjligheter för den som vill ha en fantastisk upplevelse. Ta med dig medarbetarna, släkten, jaktlaget eller kompisarna och besök oss för några timmars kulinarisk matlagning alternativt ta med er en förberedd middag till våra boenden och få en stund för er själva eller låt oss skräddarsy ett större paket med övernattning anpassat för just er.

Gårdsbutik
I anslutning till Viltkökets entré finns en Gårdsbutik med försäljning av Virås goda viltkött och viltkorv. Det finns också andra specerier från regionen samt ett antal oumbärliga tillbehör för köket, däribland knivar från Global. Här finns även produkter från bl a L:a Bruket & gott te från NUTE finns till försäljning.
Butiken är öppen när köket är öppet. Skulle köket vara stängt men Jaktbiografen öppen kan dess medarbetare assistera.

I Viltköket finns alla möjligheter till smakfulla möten.
Här serveras allt från välsmakande luncher under konferenser till välkomponerade menyer vid festliga tillfällen såsom bröllop eller födelsedagar.

Vill ni hellre laga den kulinariska maten själva som en matlagningsaktivitet fixar vi menyn, inköpen och hjälper till med tips och trix. Lokalen förvandlas enkelt till ett proffskök genom att sex välutrustade köksöar rullas in. Att laga mat tillsammans brukar vara ett väldigt bra sätt att umgås och förgylla en konferens eller bara träffa vännerna under trevliga förhållanden.

Vi brinner för matlagning med fokus på råvaror från skogens egna skafferi. Vi tillvaratar allt vilt som fälls på gårdens marker och serverar i vårat Viltkök. Här serveras kronvilt, dov, älg, vildsvin, rådjur samt vildand. Vi serverar även fisk från regionen, svamp från Virås skogar och grönsaker och rotfrukter från gårdar i närheten. Vi brinner för bra kvalité och en bra miljö, därför arbetar vi mycket med ekologiska och närproducerade råvaror.

Viltköket har fullständiga rättigheter och ett brett sortiment av både öl & vin.

Konferenser och träffsäkra möten
Virå Bruks inspirerande och spännande miljö passar utmärkt för företagsevent och konferenser under såväl sommar som vinter. Vi skräddarsyr konferensen utifrån era önskemål till en upplevelse som ger inspiration. Hälsosamma måltider, baserade på gårdens viltkött, ekologiska grönsaker och mycket närproducerade råvaror, som tillagas med en modern touch ger ny energi.

Välj mellan en effektiv halvdagskonferens där konferensprogrammet kombineras med en aktivitet eller en längre konferens där deltagarna har chansen att prova flera aktiviteter. Själva konferensen äger rum i de moderna konferenslokalerna Kvarnen eller Smedjan alternativt i Jaktcampen för den som vill ha mer avskildhet.

När konferensprogrammet är avslutat kan ni jaga kronhjort, älg, vildsvin, buffel och antilop i Skjutbion eller skjuta lerduvor på Virå Sporting. För de som vill förkovra sig i matlagning ordnas matlagnings­aktiviteter under ledning av Virås kockar. För de som istället söker en mer aktiv upplevelse erbjuder vi även yoga eller naturnära upplevelser med MerAktiv däribland kajakpaddling, MTB-cykling, SUP-paddling och skidskytte. En välsmakande middag till ljudet av en spakande brasa serveras i Viltköket, på verandan i Jaktstugan eller Åmundstorp. Efter bastu och ett skönt kvällsdopp i Virlången eller badtunnan kryper ni till sängs i moderna rum med egna badrum. Kanske drömmer ni om det vilt som flertalet gäster ser på vägen till Jaktcampen!

Varmt välkomna!

Kontakta

Virå Bruk
Virå bruk
618 95 Stavsjö
58.774927, 16.453866
Se karta

Köp

Här hittar du information om var och hur du kan köpa våra produkter.

Våra produkter