Nyköping

Tovastugan

Årets mysigaste julmarknad med fokus på lokal mat kommer tillbaka! helgen 30 november och 1 december kl. 10-17.

Här erbjuds mat direkt från rykande grill till fika, soppor och bar med värmande drycker. Ta en tur med hästdroskan, testa ponnyridning eller hälsa på hos Tomtefar och Tomtemor i tomtestugan, som gärna tar emot din önskelista.

Tomten finns på Tovastugan mellan 10-15.

Värm er framför sprakande eld och njut av livemusik från stora scenen. Joyvoice uppträder kl 13 på stora scenen på lördagen.

På området kring Tovastugan hittar ni både hantverk och närproducerade delikatesser, passa på att handla både mat och klapparna till jul, direkt av våra sörmländska producenter.

Marknad på hela området kring museet, Tovastugan och slottet. För schemat för museet och slottet; se deras hemsida.

Årets julkasse är något utöver det vanliga 😍 Passa på att boka dom sista kassarna inför jul!  Upphämtning den 23 december mellan kl 10-12. Beställ på info@tovastugan.se – Traditionell – 400 kr / person


Vår egen sill x 2:
Senapssill och glasmästarsill
Nubbesill; matjesill, ägg, potatis, gräslök, dill, creme fraiche, majonnäs
Ägghalva med skagenröra
Gravad lax & hovmästarsås
Vår egen varmrökta lax med rom- & ramslökscremé
Griljerad julskinka och vår egen senap
Kallskuret; lantkorv & varmrökt hjort
Bysselkålssallad med granatäpple och rostad valnöt
Rödbetssallad med sörmländskt äpple
Stuvad grönkål
Janssons frestelse
Stugans julköttbullar
Prinskorv
Julkryddade tjocka revbensspjäll
Delikatesspotatis
Julknäcke och smör
Juldessert; chokladmousse smaksatt med polkagris
Stugans julgodis; knäck, rocky road och salt kola

Självklart har vi även en vegansk julkasse och en anpassad barnkasse ❤️

En modern folkets park och sommarrestaurang, belägen på en historisk plats i Nyköping. Under höst- & vintersäsongen har vi massa roliga evenemang och matkassar på gång, tillsammans med vår året runt catering.

TOVASTUGAN

Tovastugan är en kulturell plats som lever året runt!Med knappa förutsättningar har vi sakta men säkert skakat liv i denna underbara, historiska plats. Istället för att se hinder, använder vi våra förutsättningar som verktyg för att skapa annorlunda och roliga upplevelser för våra gäster.

Vår ambitionen är att alltid erbjuda våra gäster gastronomiska och kulturella upplevelser. Det ska kännas kul att komma till oss och det ska kännas kul när vi kommer till Er!Maten vi serverar ska hålla hög kvalitet och gärna ha en twist, som gör att Er upplevelse står ut lite i mängden.

Lokala inslag där det är möjligt rotar oss i den sörmländska myllan och våra personliga erfarenheter tar oss upp bland molnen, med inspiration från hela världen!

Malin Ottosson – Restaurangchef

Född och uppvuxen i Nyköping. Utbildad inom medie- och kommunikationsvetenskap, statsvetenskap och dokumentärfilm. Bodde några år i Malmö och Stockholm innan hon tog sin väska och flyttade utomlands med orden: jag kommer aldrig hem igen.

Det blev 9 år i Nordamerika, med Vancouver som bas, där Malin arbetade som projektledare och assisterande regiassistent inom TV, film och reklam. Tillslut var det ändå kärleken som fick Malin hem och det är hon glad för.

Efter några år som restaurangchef på Hamnmagasinet fick Malin chansen att ta över Tovastugan.

Malin älskar utmaningar och hårt arbete, hon jobbar dygnet runt, och när hon inte jobbar står hon på huvudet på någon yogastudio eller dricker en god Chablis.