Skilleyholm
Järna

Stiftelsen Skillebyholm

Trädgårdsutbildningar, ekologisk/biodynamisk grönsaksodling med försäljning i vår gårdsbutik. Lunchrestaurang. Konferensmöjligheter.

Skillebyholm är en mötesplats, ett centrum för biodynamisk odling, utbildning och hållbar utveckling.

Lantligt, närodlat och hållbart
Välkommen till vår underbara, lantliga gårdsbutik! Under odlingssäsong erbjuder vi nyskördade biodynamiska grönsaker direkt från odlingarna, biodynamiska plantor och snittblommor. Missa heller inte gårdens egenförädlade produkter. Vi har t.ex. saft, marmelad, mjölksyrade grönsaker, teblandningar och kryddor. Odlat och förädlat här på Skillebyholm! Demeter- och EU-certifierat ekologiskt.

På Skillebyholm bedrivs hållbar trädgårdsutbildning sedan 1974. I dagsläget har vi två Yrkeshögskoleklasser och en KOMVUX-klass. Därutöver en deltidsutbildning i egen regi och ett flertal kortare kurser i samarbete med Folkuniversitetet.

Våra odlingar är förstås navet runt vilket allt rör sig i vår verksamhet. I våra fem växthus/på friland drivs plantorna upp från frö, planteras i egenblandad gjord, med egen kompost och naturgödsel från närliggande biodynamiska jordbruk. Det vattnas, planteras om, planteras ut och tas om hand, tills det är dags för försäljning eller skörd. På gården finns även park med fruktträd, rabatter och prydnadsväxter.

I vår gårdsbutik säljs egenproducerade grönsaker, plantor och blommor under säsong. Där finns också ett biodynamiskt/ ekologiskt/hållbart sortiment av grönsaker, frukt, specerier, mejeri, hemvårdsprodukter och presentartiklar året runt.
Skillebyholm erbjuder konferensmöjligheter i rogivande miljö, gärna i kombination med studiebesök i våra odlingar. Om måltider önskas finns Restaurang Varma Skillebyholm på plats med god, nyttig mat och toppenservice.

Kontakta

Stiftelsen Skillebyholm
Skillebyholm 7
15391 Järna
59.04233, 17.6088
Se karta