Bettna

Stenbro Musteri

Äpplen är både gott och nyttigt.
Varför ligger det då gräsmattor fulla med äpplen som sedan får köras till skogen eller till tippen?
Jo, därför att man inte kan ta vara på allt själv. Hur många pajer orkar du äta på en höst?

Men nu slipper du det, för vi hjälper dig att göra must av Dina äpplen och annan frukt också för den delen. Sen kan du njuta av härlig must utan en massa tillsatser och dessutom veta att din frukt kommer till användning.
Genom oss kan du få både råmust och pastöriserad must.

Har du inga egna äpplen kan du givetvis komma och köpa vår egenproducerade must i fin bag-in-box! Så kör inte iväg dina äpplen , kom till oss så hjälper vi dig!

Om oss

Vi finns i det lilla samhället Bettna som ligger på lagom avstånd både från Katrineholm, Flen och Nyköping. Hos oss får du tillfälle att göra härlig must av din egen frukt. Oftast så gör vi must av äpplen men annan frukt går också bra.

Allting började för några år sedan då vi själva stod med ett par hundra kilon äpplen och enorma kastruller och kokade äppelmos. Det måste gå att göra mer av äpplen än bara äppelmos resonerade vi, och så började experimenterandet. Det blev både glögg, äppelkakor och äppelvin av frukten det året och givetvis äppelmust. En härlig dryck av ren frukt utan massa konserveringsmedel.

Vi önskar att alla människor fick möjlighet att ta tillvara på sin egen frukt utan att själva behöva koka kilovis med äppelmos eller baka pajer för ett år framöver, som vi gjorde det året. Framförallt att vi kan producera mat och produkter som blir till glädje för hela familjen och över generationsgränserna, precis som hemma hos oss.

Så nu kan även du som kund få njuta av härlig äppelmust av dina egna äpplen, både som råmust och som pastöriserad must i fina Bag-in-box förpackningar. Nu till vintern har vi lanserat vår egen goda alkoholfria glögg och även äppelchutney.

Vi som driver Stenbro Musteri är två generationer av idérika personligheter och erfarenheter. Företaget består av mor Satu och far Ola samt dottern Angelica Sundlöf. Vi har detta som vårt företag parallellt med våra arbeten inom både skolan, sjukvården och entreprenadverksamhet.
Vår ambition är att musteriet under kommande året får sällskap med en egen butik och med café som serverar hembakat bröd.

Välkomna!

Kontakta

Stenbro Musteri
Gripensnäs Stenbro3
64033 Bettna
58.93567280000001, 16.59330239999997
Se karta

Köp

Här hittar du information om återförsäljare

Återförsäljare

Etiketter