stallarholmens brygghus
Stallarholmen

Stallarholmens brygghus

Välkomna till Stallarholmensbrygghus

Vi på Stallarholmens Brygghus utvecklar och förädlar hantverksmässig och småskaligt producerad premium öl med passion för de goda smakerna och de personliga dryckesupplevelserna.
Vår drivkraft är att skapa drycker som kombinerar traditionella smaker med nya spännande ingredienser. Därför kan vi erbjuda en serie ölsorter med bred karaktär för livsnjutare som uppskattar finess, karaktär och kvalitet.

Vi vill med ett genuint hantverk tillföra smakupplevelserna nya dimensioner. Vi söker oss ständigt framåt för att utveckla och hitta nya kombinationer av smaker och upplevelser. Vi vill erbjuda god öl som ska avnjutas i lagom mängd för att komma till sin fulla rätt.

Kuba möter Mälaren

På Stallarholmens Brygghus, drivs vi av att utveckla nya smaker som tillför livet goda dryckesupplevelser. Med passion för de balanserade smakerna bryggs småskalig premiumöl. Stallarholmens Brygghus är ett mikrobryggeri som ligger i Stallarholmen, Strängnäs, och drivs av familjerna Ek och Hinz.

– Vi vill erbjuda drycker som speglar det vi själva gillar. Gärna med nya smaker.
”Johan Ek, grundare”

Stallarholmens Brygghus som idé föddes på Kuba 2017. Inspirerade av utsökta cigarrer väcktes modet att våga förverkliga en dröm. Att brygga ett eget småskaligt och hantverksmässigt öl av bästa kvalitet. Knappt två år efter Kubavistelsen slöts cirkeln med att Stallarholmens Brygghus fick sin första order – från Kuba.

– Vi var överväldigade då vi precis hade kommit igång med vår småskaliga verksamhet, berättar Johan Ek och fortsätter
– Men som tiden såg ut just då hade vi inte möjlighet att leverera, men det kommer vi definitivt kunna göra inom en snar framtid.

Vi har idag drygt tio produkter i vår katalog, allt ifrån variationsrika ölsorter till alkoholfria muster. Produkterna har mottagits väl och på kort tid har företaget etablerat sig som det lilla kreativa bryggeriet – med kärlek för de nya smakerna!

– Vi brinner för att erbjuda öl som har det lilla extra i smakupplevelsen.
”Magnus Hinz, grundare”