Malmköping

Sörmlands Matkluster

Sörmlands Matkluster är en ekonomiskförening med över 150 medlemsföretag från hela Sörmland. 

Vi arbetar tillsammans

I Sörmland är vi lyckligt lottade. Här finns den rika mångfald som behövs för en spännande utveckling av den mat vi producerar och äter. I Sörmlands Matkluster bär vi alla på ett engagemang för maten. För årstidernas mat. Varje dag arbetar vi för att den ska bli bättre och godare och att det ska bli roligare att äta.
Inom matklustret synliggörs de aktörer som engagerar sig och som därmed bidrar till att utveckla vårt samarbete. Vår gemensamma ambition är att göra Sörmland till en mer spännande matregion.

Vi arbetar för kvalitet

Det finns en mängd olika aspekter på vad som är kvalitet. Närproducerat, ursprungsmärkt, gott, vackert, ekologiskt odlat, hälsosamt mm. Listan kan göras lång. Vi inom Sörmlands Matkluster har inte bara EN uppfattning om vad som är kvalitet. Här finns hela spektrat av uppfattningar. Vi håller frågan ständigt levande. Och vi är ärliga och transparenta med vad vi gör och står för.
Vår gemensamma utgångspunkt är att lokalt producerad mat lägger grunden för bra kvalitet. Ett ställningstagande vi med stolthet oupphörligt arbetar för.

Vi arbetar för framtiden

Inom Sörmlands Matkluster vill vi i framtiden se en mångfald av produkter sprungna ur genuin hantverkskunskap och dynamiska samarbeten. Vi vill se ett rikt utbud av produkter med hög kvalitet och tydlig särprägel. Tillsammans vill vi skapa utrymme för fler att arbeta med mat. Att leva rikt och njutningsfullt, utan att minska förutsättningarna för framtida generationer att göra detsamma, är en angelägen och vital strävan. Maten vi äter är en väg att göra detta möjligt. Maten och måltiden blir också ett naturligt tillfälle för det goda samtalet och för att umgås över genrationsgränserna.

I Sörmland vill vi skapa tillfällen och händelser som sätter måltiden och samtalet i fokus. Det är väl känt att sådana tillfällen är den främsta källan till utveckling.

Vi arbetar i samtiden

För att göra Sörmland till en spännande matregion arbetar våra medlemmar med årligen återkommande evenemang som Korv&Brödfestivalen, Rabarberfestivalen, Aptitrundan, Matverk och olika Matmarknader runt om i Sörmland men också med utbildningar och andra möten kring mat. Titta in regelbundet på den här hemsidan så hittar du allt som är aktuellt just nu!

Vill du bli medlem i vår förening!

Kontakta

Sörmlands Matkluster
Ekeby Sjöstugan 1
642 96 Malmköping
59.183702375401, 16.704197800927
Se karta