Hälleforsnäs

Prinsen kommer gästar Bruket, Hälleforsnäs

Maria Printz Emond, har mer än 25 års erfarenhet som kock och bagare inom livsmedelsbranschen. Hon har arbetat som restaurangchef på ångbåten Blidösund, på restaurang i Strasbourg och på värdshus Frankrike. All mat som serverades där producerades i närområdet – ett tema som har följt henne sedan dess. Maria har drivit egen gourmetrestaurang i Sverige, startat en egen catering- och utbildningsverksamhet. Verksamheten inkluderade även kurser för barn och ungdomar.

2010 grundade hon Printz Bageri – ett unikt bageri med kafé, rekommenderat av White Guide 2017 – och som rymmer en av Sveriges största vedugnar i Stallarholmen.

Maria har varit handledare åt flera lärlingar från gymnasiet när de har praktiserat på bageriet genom skolans arbetsplatsförlagda lärande (apl).  2017 utsågs Maria Printz Emond till Årets Bagare på den första Stellagalan i Sverige. Galan prisar kvinnor som är proffs inom mat och dryck.

2016 i Strängnäs startade ett nytt gymnasieprogram, Culinary Craft.  Maria Printz Emond är ordförande i utbildningens ledningsråd.

Maria är en välkänd profil i Sörmland och har ibland kallats för ”Sörmlandsmatens gudmor”.

Hon är en eldsjäl, matentreprenör och pionjär. Maria Printz har initierat en årlig Korv & Bröd-festival. Hon har varit med och utvecklat såväl lokala matkoncept som mathantverk. Några exempel är Sörmlandssoppan, specialbullen ”Frösnapparen” och det prisbelönta Bryggarebrödet som fick en silvermedalj i den rikstäckande tävlingen Matverk 2013.

Maria Printz är en av initiativtagarna till Sörmlands Matkluster. Hon har både varit ledamot och agerat valberedning i Sörmlands Matkluster.

Maria Printz älskar utmaningar och allt hon gör, är genuint, äkta och håller en hög kvalitet. Hon är en duktig skribent, inspirerande föreläsare och har god känsla estetik.  När TEDx har gått ut till sin publik i Eskilstuna och frågat vem de vill lyssna på, så finns Maria Printz Emond (benämnd som ”Matguru”) med på listan med förslag på intressanta föreläsare.

När du anlitar Maria möter du en varm, generös, engagerad, inkluderande, solidarisk, driftig, kreativ och stark personlighet som ser och lyfter sina medmänniskor.

Kontakta

Prinsen kommer gästar Bruket, Hälleforsnäs
Annebergsvägen 2
648 31 Hälleforsnäs
59.151384767276, 16.488680094481
Se karta