Pralinörskans Praliner
Torshälla

Pralinörskans Praliner gästar Wäsby Magasin

Under Aptitrundan vår, lördagen 25 maj kl. 10.00-16.00 gästar jag Butikerna på Wäsby utanför Torshälla.

Lördag 25 maj bjuder Sörmlands matkluster in till vårens upplaga av aptitrundan, en möjlighet för Sörmlands alla pärlor att visa upp sin goda mat och fantastiska miljöer.

På gården finns Ost & blombutiken Blommor & Brie som har vi fyllt upp med ostar och produkter från våra sörmländska producenter och många av Catrins favoriter från hela landet. Naturligtvis hittar du både buketter, snittblommor och gröna växter av alla de slag.

På gården gästas man av Crepesbaren på Hjul – deras koncept är enkelt men ändå sofistikerat: man erbjuder ett urval av både söta och matiga crêpes, tillagade på plats och fyllda med sörmländska ingredienser. På recept som är noggrant utvalda och inspirerade av den franska matkulturen men har en tydlig svensk prägel. Man lägger stor vikt vid att använda råvaror som är så lokala och färska som möjligt, helst från Sörmland och aktuella för årstiden…

samt jag själv… Pralinörskans PralinerMakalösa praliner, tillverkade från grunden med noga utvald frukt och choklad. Småskalig tillverkning i Valla, utanför Katrineholm.

Varmt Välkommen😁 Åsa

Hos Butikerna på Wäsby finns mängder med spännande butiker du kan besöka Wäsby Magasin & Stall & Bistro Wäsby…

Jag är en småskalig producent som tillverkar praliner från grunden med noggrant utvalda, högkvalitativa råvaror. Jag använder mig gärna av frukt och bär som växer i vår natur och trädgårdar. Pralinerna tillverkas i Valla, utanför Katrineholm. Jag är just nu i en mycket spännande utvecklingsfas och letar efter nya vägar att utveckla mitt företag.

Jag heter Åsa och började tillverka praliner för runt 3 år sen. Jag hade egentligen ingen tanke med pralintillverkningen utan jag for på kurs på Nora chokladskola och efter det rullade allt bara på. Jag började sälja praliner till nära och kära. När jag sen fick in en fot på Fotografens Café & Bistro ledde det till att jag startade min firma.

Jag tillverkar praliner och chokladkakor från grunden. Jag målar, gjuter och kokar fyllningar själv. I möjligaste mån så använder jag rena råvaror, alltså så lite tillsatser som möjligt. Jag tycker även om att plocka ihop vad naturen omkring mig har att erbjuda, så rabarbern, jordgubbarna, maskrosorna mm är så lokalt producerade som det bara går.

Jag är ensam i mitt företag och har en småskalig tillverkning. Mina praliner är tillverkade för hand och kan därför skilja i utseende från pralin till pralin vilket jag tycker är en del av charmen att handla från mig.

Mina praliner passar fint att ge bort i gå bort-present, födelsedagspresent, krya på dig-present, något du vill njuta av efter en tuff arbetsvecka eller bara äta för att de är jäkligt goda 🙂

Är du ett företag som önskar praliner till ett event eller vill ge dina anställda eller kunder en god present, hör av dig för mer info.

Ska du gifta dig, ha baby shower eller något annat festligt? Hör av dig så fixar jag fina praliner i dina färger eller smak som passar in eventuella teman.

Eller har du egna förslag, hör av dig så går det säkert att lösa.

Hoppas att vi hörs!

//Åsa

Välkommen!

Kontakta

Pralinörskans Praliner gästar Wäsby Magasin
Rosells väg 10,
644 36 Torshälla
,
Se karta