Eskilstuna

Naturix Viltdelikatesser gästar butikerna på Wäsby

Välkommen på Aptitrundan vår – Lördag 29 och söndag 30 maj kl. 10.00-16.00, vi gästar Butikerna på Wäsby i Torshälla.

Den 29-30 maj bjuder Sörmlands matkluster in till vårens upplaga av aptitrundan, en möjlighet för Sörmlands alla pärlor att visa upp sin goda mat och fantastiska miljöer. På Wäsby deltar och Blommor och Brie samt Wäsby Vilt i Aptitrundan, samtliga butiker och restauranger på området håller öppet mellan kl. 10-16 båda dagarna. 

Naturix Viltdelikatesser gästar Butikerna i Wäsby under Korv & Brödrundan – lördag 29 och söndag 30 maj står de på gården med sina fantastiska produkter. 

Naturix Viltdelikatesser erbjuder klimatsmarta och förädlade svenska viltdelikatesser av högsta kvalitet. I sortimentet finns bl a rökta och lufttorkade korvar från björn, älg, vildsvin och ren. Råvarorna är så lokala som det går liksom förädlingen. Huvuddelen av viltråvaran kommer från egen jakt. Bland  stamkunderna finns några av Skandinaviens främsta gourmetkrogar och delikatessbutiker, bl a restaurang Noma i Köpenhamn som flera gånger rankats som världens bästa.

Så här arbetar Aptitrundan Vår med Covid-19 – Läs mer HÄR!

Fem frågor till Nina Englund som driver Naturix AB med säte i Vallsta, Hälsingland:

1. Vad är speciellt med Naturix korvar?
Vi efterstävar att tillhandahålla så rena och ärliga köttprodukter som möjligt, med basen i närproducerade och högkvalitativa råvaror utan onödiga och onaturliga tillsatser.  Produkterna kännetecknas av en positiv smakupplevelse, hög kötthalt samt kvalitetstänkande i produktion och hantering. Samtliga varor är gluten- och laktosfria.

2. Berätta om hur verksamheten startade?
Jag har alltid haft ett starkt intresse för hälso- och kostfrågor. Inom vår familj lägger vi stor vikt vid hälsosamma och högkvalitativa råvaror och ingredienser i matlagningen, gärna närproducerade. Hemma på gården har vi höns och småskalig ekologisk uppfödning av ungnötdjur för eget bruk. Som jägarfamilj äter vi också mycket viltprodukter. För ca 15 år sedan var vi lite trötta på de vanliga maträtterna från vårt eget viltkött. Vi testade då att ta fram olika typer av korvar. Vissa blev ganska bra och vi gjorde en chansning och skickade varuprover till en välrenommerad restaurang i Danmark – utsedd till en av världens bästa restauranger. De är fortfarande en av våra stamkunder.

3. Hur säljer ni varorna?
Huvudsakligen säljer vi direkt till restauranger och delikatessbutiker. Flera av våra restaurangkunder har stjärnor i Guide Michelin. Vi deltar också vid olika branschmässor. Våra återförsäljare är få och väl utvalda. Vi har också en webshop.

4. Hur får ni tag i björnkött till björnkorven?
Det är inte enkelt och vi har i princip alltid brist på den råvaran. Reglerna för hanteringen av björnkött är väldigt speciella. Utan egen jakt och ett bra nätverk av andra björnjägare skulle det inte fungera alls och vi är ständigt på jakt efter jägare som är beredda att hjälpa oss med råvaruförsörjningen.

5. Egen jakt! Så du är björnjägare?
Nej, inte jag men min man Per och våra plotthundar.

Kontakta

Naturix Viltdelikatesser gästar butikerna på Wäsby
Stora Hult Trantorp
635 13 Eskilstuna
59.34980483018, 16.318583951905
Se karta