Lucketorp
Julita

Lucketorps Lamm & Lantbruk

Vi har en vision om att vara självförsörjande, att leva av det vår gård ger oss och att dela med oss av våra varor, vårt liv och våra tankar till den som är intresserad. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Grunden i vår verksamhet är odlingen av grönsaker, rotfrukter och allt annat som vi behöver i vårt hushåll. Utöver odlingen så ägnar vi oss främst åt våra djur. Vi har gotlandsfår som hjälper oss med att hålla landskapet kring gården öppet och som ger oss lamm som vi föder upp för kött och lammskinn. Vi har en grupp med höns som hjälper till med att bekämpa ogräs och skadedjur i växthusen under vintern och som även ger oss ägg. Vi har grisar som hjälper oss med markbearbetning, vi har ankor som hjälper till med att bekämpa sniglar, vi har kaniner för sällskapet och vi har hundar som hjälper till med vallning av får och lamm.

Vi brinner för lärandet och visar mer än gärna upp hur våra grönsaker växer, hur djuren bor och hur det egentligen går till att få maten från litet frö ända fram till gaffeln. Den kortaste vägen från jord till bord är alltid den bästa och smakrikaste.

Hos oss kan ni handla fantastiskt fint lammkött samt förädlade produkter i form av olika korvar. Under sommarmånaderna har vi vår gårdsbutik öppen för besök där vi erbjuder en upplevelse i att följa med på lammpromenad för att mata lammen, klappa kaniner och grisar, hälsa på hönsen och alla andra djur. Vi har även försäljning av våra härproducerade grönsaker och en del andra lokala produkter från bygden runt omkring.

Välkommen ut till Julita och hem till oss på Lucketorp!

Kontakta

Lucketorps Lamm & Lantbruk
Fiskeboda Lucketorp 1A
643 98 Julita
59.17547508196, 15.91273411848
Se karta