Torshälla

Keramik by Anna

”Keramik by Anna” drivs av keramiker Anna Besterman och är sedan två år tillbaka en av ”Butikerna på Wäsby” utanför Torshälla. Hit är alla som är intresserade av keramik, hantverk och inspiration välkomna. I samma lokal ryms även min studio där hela processen från lera till färdigt gods kan följas. Alla som önskar är välkomna att boka in ett besök i studion för att lära sig grunderna vid drejskivan eller jobba med andra tekniker i lera. Jag tar emot barn och vuxna, nybörjare och erfarna, enskilt eller i grupper upp till 10 personer.

Keramiken som tillverkas säljs direkt i butiken och sortimentet består till största delen av brukskeramik. Privatpersoner och företag kan göra beställningar som utformas tillsammans i en kreativ process.
Här hittar du härliga tallrikar, muggar, kannor, skålar, ljuslyktor och fat. Handgjord keramik ger ett personligt intryck och skapar en unik känsla jämfört med fabrikstillverkat.
Jag jobbar i stengodslera som bränns i över 1240 grader. Det innebär att föremålen tål värme och kyla, håller för vatten, kan diskas i diskmaskin och är ugnsfasta.
Lera är fantastiskt! Ett naturligt material som kan formas omsorgsfullt direkt i handen utan att först behöva värmas likt glas och järn. Det är något speciellt med att hålla en lerklump av handen och veta att den om bara en kort stund har helt nya egenskaper. Möjligheterna att skapa något nytt är oändliga, form, struktur, metod och slutligen val av glasyr och bränning. Känslan att få klivain i min keramikstudio och formge föremål som andra tycker om och vill använda är häftig. Jag lever min dröm tillsammans med leran och alla givande möten med likasinnade och intresserade besökare. Välkomna!

Kontakta

Keramik by Anna
Rosellsväg
64436 Torshälla
59.444121046187256, 16.44669527036131
Se karta

Beställ online

230kr

Keramik by Anna

”Elsy” 

Mugg ”Elsy”  En klassisk mugg i stengods som går att beställa i olika glaryrkombinationer. Är…

290kr

Keramik by Anna

”Granit”

”Granit” Servera det goda på fina tallrikar, assietter och skålar i serien ”Granit” Handdrejad…

260kr

Keramik by Anna

”Natur” Ny serie, beställningsvara

”Natur”  Ny serie, beställningsvara En naturlig och jordnära kollektion med böljande ljus glasyr…

3 000kr

Keramik by Anna

Hyr hem en drejskiva!

Hyr hem en drejskiva! Drömmer du om att få prova på keramik på riktigt? Nu har du möjlighet att…

650kr

Keramik by Anna

Kanna ”Elsy”

Kanna ”Elsy” Rymmer drygt 1 liter. Klassisk stil med ett greppvänligt handtag. Går att få i…

290kr

Keramik by Anna

Muggen ”Astrid” 

En naturligt exklusiv mugg där den råa grå leran står i kontrast med den glamorösa guldförgyllda…

750kr

Keramik by Anna

Presentkort & Kurser

Presentkort & Kurser Ge bort en keramikupplevelse i present eller boka själv in…