Strängnäs

Culinary Craft, Thomasgymnasiet

Restaurangskolan Culinary Craft i Strängnäs, Sörmland . Vi jobbar aktivt tillsammans med lokala hantverkare i branschen.

Utbildar framtidens mathantverkare. Vår grundidé: ”det utökade klass- rummet”, där regionens mat- och måltidshantverkare aktivt deltar.

Thomasgymnasiet i Strängnäs gör en ny ambitiös satsning med direkt koppling till måltidsbranschen. Ett nytt restaurangprogram Culinary Craft (enligt Skolverkets benämning Restaurang och livsmedel), med det omgivande mathantverket och dess aktörer som det ”utökade klassrummet”, kommer att växa fram. Programmet ska ha en ambitiös hållning för att attrahera elever med utvecklad eller slumrande passion samt driv för branschen. Programmet ska även odla och förädla dessa talanger.

Önskar du dig en framtid inom matlagning och service kopplat till design, hälsa och livsstil? Vill du lära dig om hållbar matlagning? I så fall har du hittat rätt, dvs. till Restaurang- och Livsmedelsprogrammet. Vi har valt att kalla programmet Culinary Craft, för att visa på möjligheten att kunna jobba med ditt mathantverk var du än befinner dig i världen.

Våra matupplevelser är viktiga för oss, oavsett var vi befinner oss i världen. Med kunskap och erfarenhet inom mathantverket har du stora möjligheter att få jobba internationellt. Vi ger dig en utbildning som du kan ta med dig ut i världen!

Detta läser du
Om måltiden som helhet, mat och dryck i kombination tillsammans med servering och service. Utbildningen ger dig även kunskap kring etiska matfrågor och mat i förhållande till hälsa och livsstil. Det handlar om hela måltidsupplevelsen. Vi lär dig den grundläggande matlagningen, för att du ska kunna inspireras och utvecklas inom ditt mathantverk.

Restaurang- & Livsmedelsprogrammet på Thomasgymnasiet
Grunden i din utbildning läggs i vår egen restaurang. Din praktik gör du hos någon av våra lokala mathantverkare. Målet är att matcha din utbildning och ditt intresse med verkligheten.

Efter utbildningen kan du börja arbeta direkt, i Sverige eller utomlands. Du kan också välja kurser som gör att du kan studera vidare på högskolan, till exempel på Restaurang- och Hotellhögskolan vid Örebro universitet i Grythyttan.

Boka bord

Här hittar du information om hur ni bokar bord hos oss

Boka bord