Nyköping

Christineholm

Vi har det bästa från två världar och allt är producerat på Christineholm på mest resurssnåla och hållbara sätt man kan tänka sig: Kött och Grönsaker!
VILTKÖTT
Vi gör premiär med att sälja viltkött från Christineholms skogar. I dagsläget har vi dovhjort och vildsvin, skjutna på Christineholm och styckats av godkänd anläggning inom Nyköpings kommun. Mer ”härproducerat” kan det inte bli.
GODA VITAMINER
Vi säljer Goda Vitaminer, även kallat Microgreens som på ren svenska benämns som skott. Vi odlar flera sorters grönsaker, vi odlar det inomhus och tillför endast vatten vid odling. Odlingen sker inte i jord, utan på odlingsmatta, och växer upp på 10 dagar från sådd till skörd. Vi tillför exakt den mängd vatten som växten behöver och varje frö blir en planta. På det viset är vi extremt resurssnåla i vår produktion. Eftersom växten skördas som skott är näringen enormt koncentrerad i växten och vissa arter kan uppvisa upp emot 200 gånger högre näringskoncentration än den färdigvuxna grönsaken. Eftersom de dessutom är så goda kallar vi dem för våra ”Goda vitaminer” Alla våra fröer som vi köper in är ekologiskt märkta och vi tillför endast vatten vid produktionen.
Du köper produkten ståendes på sin fuktiga matta och du kan förvara förpackningen i kylskåpet i ungefär en vecka, ibland längre.
Våra Goda Vitaminer är otroligt goda, näringsrika och passar i all matlagning. Används med fördel i lagad mat som pasta, gryta, eller som toppning på övrig mat. Vanligt att det även används som pålägg på en smörgås.

Kontakta

Christineholm
Christineholm
611 94 Nyköping
58.811321, 16.9382613
Se karta