Järna

Bommersvik Konferens

Naturlig härlagad och närproducerad mat av det naturen ger. Vi lagar mat med omtanke och kvalitet, med hållbarhet och omsorg om råvaran.

Mycket av det du bjuds på hämtar vi inom en radie på två mil. Åtta kilometer från vårt kylskåp betar korna som tillhandahåller mjölken. Bordsvattnet som serveras stilla eller kolsyrat, hämtas från vår egen grundvattentäkt. Svampen plockas i skogarna runt Yngern, en av Sveriges renaste sjöar, och honungen får vi från egna bikupor. Kräftorna fiskas i sjön nedanför restaurangen. De nässlor, örter, rabarber, nypon och syrener som finns i din sallad plockar vi själva på vår mark.

Viltköttet kommer från viltbutiken Åda/Trosa. Rotsaker, frukt och kött köper vi från Åbykvarns Gård i Hölö. Äggen köper vi från en bonde i Sörmland och dessertostarna kommer från Jürss mejeri i Hälleforsnäs.

Genom att vi använder närodlat i så stor omfattning som möjligt kan vi erbjuda en nära, färsk och smakfull måltid samtidigt som vi värnar om miljön och det lokala näringslivet. Det är något som vi är väldigt stolta över.

Restaurangen rymmer upp till 150* sittande gäster och har generösa panoramafönster längs hela matsalen som ger en magnifik utsikt över den stilla sjön. För att få lite avskildhet delar vi av restaurangen med tunna draperier. För sällskap upp till 12 personer har vi en chambre separée, en egen exklusiv matsal också den med stora fönster mot sjön för avskildhet och privata samtal.

Varje vardag serveras dagens lunch. I lunchen ingår en stor, fräsch salladsbuffé, vegetarisk soppa, vårt eget bakade bröd och en varmrätt där säsongens råvaror står i fokus. Efter maten står ekologiskt, rättvisemärkt kaffe och te serverat – och inte minst våra handgjorda chokladpraliner. Sedan är det bara att koppla av en stund vid brasan i vår lounge eller på vår uteservering. Glöm inte att ringa och boka bord på 08-552 410 00 eller via mail till receptionen@bommersvik.se

*Restaurangen rymmer upp till 150 sittande gäster, dock begränsad till max 70 gäster under Coronapandemin

Kontakta

Bommersvik Konferens
Bommersvik
15395 Järna
59.12923619999999, 17.454464899999948
Se karta