Ängby Gårdsbutik & Café
Björkvik

Ängby Gårdsbutik & Café

Ängby är en bondgård i Björkvik i Sörmland. Den ligger mitt ute på landet mellan städerna Katrineholm, Nyköping och Norrköping. Men den är ändå lätt att nå, det är bara 1,5 mil från E4:an och c:a 4 mil från Skavsta flygplats.

Vår gamla gårdsverkstad är numera ombyggd till Bageri. Där bakar vi allt bröd till cafét, samt bröd till försäljning i sommarbutiken. Det blir allt från rustika limpor, till kanelbullar och chokladbiskvier. Vi har även murat upp en vedeldad stenugn, där vi bakar tunnbröd och knäckebröd enligt gamla beprövade recept.
Sommartid bakas det något varje dag. Vi har döpt vårt bröd till ”Bondmorans bröd” och bageriet till ”Bakverkstan”.

Caféet är byggt i vår gamla ladugård. Det har blivit en väldigt mysig och skön plats att sitta ned och ta en fika i. Du kan välja på traditionellt kaffebröd eller en nyttig macka.

Gården är en levande bondgård med lamm-produktion och det finns också hästar, kor, alpackor, höns, katter och hundar. På åkrarna odlas gräs och spannmål som blir till mat åt fåren. Av fåren får vi kött, skinn och massor av ull. Våra höns ger oss massor av goda ägg som vi säljer i vår alltid öppna ”självbetjäningsbutik”. I Gårdsbutiken (ca. 700 kvm.) kan du handla lammkött, nötkött, lammskinn, pälsprodukter, hembakat bröd, samt ullhantverk – allt producerat på gården. Det finns även garn, trasmattor, chabbi chic, Lena Linderholms vackra keramik, textil från Ekelunds väveri m.m. I vårt café du kan ta en fika med gott hembakat till. Vi har också en stor ”Loppis” där du kan göra fina fynd.

Kontakta

Ängby Gårdsbutik & Café
Glindran Ängby 2
641 98 Björkvik
58.84613, 16.40439
Se karta