Gällande Covid-19

Att tänka på gällande Covid-19 vid besök hos deltagande producenter under Aptitrundan höst 11-12 september 2021 

Vi uppmanar alla besökare att följa de riktlinjer och föreskrifter som folkhälsomyndigheten tagit fram. När du besöker producenter så var uppmärksam på viket kösystem de har och vilka regler som gäller.

Alla producenter och deltagande företag följer självklart Folkhälsomyndighetens föreskrifter. Tänk på att hålla avståndet till varandra, gärna två meter och respektera att väntetider kan uppstå. Många av medlemmarna har olika system för att trängsel och kö inte ska uppstå. Var uppmärksam, läs noga de regler som finns på plats, visa hänsyn och håll avstånd. Om du besöker en gårdsbutik, gör det så kort tid som möjligt, och handla helst utan medföljande sällskap. Många gårdsbutiker är små och kan bara ta in en begränsat antal kunder.

På många platser kan du köpa och äta mat utomhus. Det kan vara köer, ta med dig ordentligt med tålamod. Begränsa antalet nya nära kontakter genom att främst umgås med de personer som du normalt träffar.

Vi rekommenderar alla att resa i sin region, i sitt stråk! HÄR hittar du våra stråk och deltagande producenter under Aptitrundan höst 11-12 september.

Det är lätt att göra rätt!

  • Håll avstånd
  • Ät och drick vid bordet
  • Tvätta händerna
  • Hosta och nys i armvecket
  • Stanna hemma om du inte är frisk

Tillsammans kan vi se till att göra era besök hos matklustrets medlemmar till en säker och trevlig plats för alla.

Har du frågor, fundering och kreativa idéer är du välkommen att kontakta vår projektledare Rocco Gustafsson, 070-79905616 – rocco@finkultur.com