ALLA HJÄRTANS DAG PROVNING PÅ VALVET

Likt Lady & Lufsen, Romeo & Julia eller de andra romantiska figurerna bjuder vi in till en ALLA ♡:ANS DAGS PROVNING på Valvet

Ni får dela en tallrik med de mest romantiska ostar som går att uppbringa med er käresta, om så det är bästa vännen eller er livskamrat.

Drycken spills tillsammans med ostarna & avnjutes under ledning av Chatrin Jakobsson från Blommor & Brie.

Ta med den eller de du håller kär på en kväll i romantikens tecken!

Priset är 595 kr per person.

Hjärtligt välkomna!


Cykla mellan gårdarna! En dryck- och smakresa på hjul!

CYKLA MELLAN GÅRDARNA

Lördagen 13 maj 2023 bjuder vi på en heldag där du kan cykla mellan gårdarna. Det blir en dag med ost, vin, must, god öl, lokal mat, nyskördade bär från gården och mycket mer, dagen avslutas med en gårdsfest på Solby Gård utanför Torshälla.

Vi börjar vid butikerna på Wäsby med ost och vin på temat vår, krispigt och fräscht… Chatrin Jakobsson från Blommor & Brie håller i provningen.

Resan går sedan vidare till den legendariska biografen Saga i Torshälla där får prova på en rad kändisviner, provningen sker i en tävlingsform där du ska para ihop vin + kändis, provningen hålls av Rocco Gustafsson.

Vidare bär det ut i spenaten, vi gör ett stopp i en vacker ekbacke utanför Torshälla där du får smaka på hyllade alkoholfria sörmländska/svenska drycker samt ett par stödkorvar, provningen hålls av Benny Skyttman.

Resan avslutas på Solby Gård där det bjuds på gårdsfest med bubbel, nyskördade bär, vildsvins- eller eldostkebab, lokal öl från Eskilstuna, live musik, Dj´s och en bar där du kan köpa drycker från dagens provningar. På alla stationer finns alkoholfria alternativ för den som så önskar.

Dagens delas upp i fyra olika slott-tider med ca. 30 personer vid varje provning. Du anger en passande tid vid bokning. Mer information skickas ut vid bokning.

Max 120 platser, först till kvarn principen gäller...

KORT INFO:

Lördagen 13 maj första start 12.00 på Wäsby magasin (övriga starttider är 13.00, 14.00 & 15.00)

Pris: 1495 kr (följande ingår i priset, provning på Wäsby magasin, provning på Saga, provning i ekbacken, 2 stödkorvar, fantastisk mat och en dryck, välkomstdrink och liveband på Solby gård)

Frågor besvaras glatt av Benny Skyttman: Info@skyttman.se

Varmt välkomna på en synnerligen härlig dag. /Chatrin, Malin, Benny & Rocco


Rosévinsprovning på Valvet - En härlig kväll med Chatrin från Blommor & Brie!

Kära vinvänner,

Vi är glada att bjuda in er till en exklusiv rosévinsprovning på Valvet, som äger rum den 28 och 29 juni 18:30 . Detta evenemang är särskilt utformat för att fira sommarens ankomst och ge er en unik möjlighet att utforska en mängd fantastiska roséviner, handplockade av den kunniga Chatrin från Blommor & Brie.

Under denna eleganta och smakrika kväll kommer ni att uppleva en rad förtrollande roséviner från olika regioner runt om i världen. Från fräscha och lätta till mer fylliga och komplexa, kommer vi att utforska hela spektrat av rosévinets förtrollande nyanser. Dessutom kommer Chatrin att dela med sig av sin djupa kunskap om vinframställning, vinodlingstekniker och vilka maträtter som passar perfekt till varje rosévin.

Det kommer också serveras en läcker tallrik  med delikatesser från Blommor & Brie för att komplettera vinprovningsupplevelsen. Deras omsorgsfullt utvalda ostar, bröd och andra läckerheter kommer att ge en perfekt harmoni till vinerna.

Detaljer för evenemanget:
Datum: 28 eller 29 juni
Tid: Kl. 18:30 till 21:00
Plats: Valvet
Pris: 495 kr per person

Vänligen notera att antalet platser är begränsat

Vi ser fram emot att välkomna er till denna smakfulla och lärorika rosévinsprovning. Ta med er era vänner och njut av en oförglömlig kväll i gott sällskap. Tillsammans kommer vi att utforska världen av rosévin på ett helt nytt sätt!

Vi ses där!
Chatrin & Benny


Vin & ost provning med Alf Tumble & Chatrin Jakobsson, lördag 30 april - FULLBOKAD

Vin och Ost provning Alf & Chatrin! - FULLBOKAD

Vi är fullbokade, är du intresserad av att stå på en väntelista om vi får avbokningar skickar du ett mejl till:  benny.skyttman@skyttman.se

Välkommen på en Vin & Ost provning med vinskribenten Alf Tumble och  ost & vinälskaren Chatrin Jakobsson från Blommor & Brie. Under eftermiddagen kommer vi prova fyra olika viner från importörerna Budbreak Wine (Petters nya importfirma) och Panache. Chatrin har plockat ihop en magisk osttallrik som matchar vinerna. Naturligtvis blir det en del musik I Alfs vinprovningar är musiken en röd tråd någon form av musik/vinquiz kommer vi att köra.

Baren vara öppen under eftermiddagen fram till 18.00 och vi kommer plocka fram lite rariteter från källaren, det kommer finns bubbel och mycket annat gott. Alf kommer ta med sig sina hyllade vinböcker som kommer att finnas att köpa.

Om Alf Tumble
Alf är vinskribent i Dagens Nyheter sedan 2013. Han har skrivit flera kritikerrosade böcker: "Drick!", "Vin med adress" och "Vin med ny adress". Tillsammans med Petter har Alf skrivit böckerna "Vin - så funkar det" och "Nebbiolo - så funkar det"  tillsammans ger de ut den prisbelönta podcasten "Dela en flaska" tillsammans med artisten Petter. Alf jobbar även en internationell dj-karriär med grammisnomineringar i bagaget.

Mer info:
Lördag 30 april kl. 15.00- ca.16.30, vi håller öppet till ca.18.00

Plats: Valvet, ligger vid Sparbanken Rekarne i Eskilstuna

Pris: 550 kr per person

Vi har begränsat antal platser, så först till kvarn.

Varmt välkomna...

/Benny Skyttman & Rocco Gustafsson

 

 


Välkommen till vår sommarfest fylld med solsken och bubblande drycker i alla glas!

Välkommen till vår sommarfest fylld med solsken och bubblande drycker i alla glas!

Vi inleder sommaren på bästa sätt med en provning av olika bubbelviner och goda ostar som passar perfekt till. Under kvällen kommer Chatrin från Blommor & Brie att guida er genom smakerna och se till att ni får en oförglömlig upplevelse.

Värd för kvällen är Benny och vi kommer att befinna oss på en härlig plats - Valvet. Provningsstarten är kl 18.30, men ni är välkomna att komma redan från kl 17:00 för att värma upp med ett glas eller två.

Pris för provningen är 595 kr per person.

Så, sätt på er sommarhatten och boka in er  för en kväll som kommer att bjuda på både sol och skratt!

Vi ses där!
Chatrin & Benny