9 maj, Vårens smaker, middag hos Gårdshuset på Äleby
Middagen startar kl 18 med Mingel och aptitretare för att sedan fortsätta med en Tre rätters måltid, tema Vårens Smaker
Meny & drycker, lagad och komponerad av Patrik Arneke & Tobias Andersson, Gårdshuset på Äleby
Aptitretare och meny 750kr/p
Drycker tillkommer.
Läs mer och boka på www.aleby.com
Cykla mellan gårdarna! En dryck- och smakresa på hjul!
CYKLA MELLAN GÅRDARNA
Lördagen 13 maj 2023 bjuder vi på en heldag där du kan cykla mellan gårdarna. Det blir en dag med ost, vin, must, god öl, lokal mat, nyskördade bär från gården och mycket mer, dagen avslutas med en gårdsfest på Solby Gård utanför Torshälla.
Vi börjar vid butikerna på Wäsby med ost och vin på temat vår, krispigt och fräscht… Chatrin Jakobsson från Blommor & Brie håller i provningen.
Resan går sedan vidare till den legendariska biografen Saga i Torshälla där får prova på en rad kändisviner, provningen sker i en tävlingsform där du ska para ihop vin + kändis, provningen hålls av Rocco Gustafsson.
Vidare bär det ut i spenaten, vi gör ett stopp i en vacker ekbacke utanför Torshälla där du får smaka på hyllade alkoholfria sörmländska/svenska drycker samt ett par stödkorvar, provningen hålls av Benny Skyttman.
Resan avslutas på Solby Gård där det bjuds på gårdsfest med bubbel, nyskördade bär, vildsvins- eller eldostkebab, lokal öl från Eskilstuna, live musik, Dj´s och en bar där du kan köpa drycker från dagens provningar. På alla stationer finns alkoholfria alternativ för den som så önskar.
Dagens delas upp i fyra olika slott-tider med ca. 30 personer vid varje provning. Du anger en passande tid vid bokning. Mer information skickas ut vid bokning.
Max 120 platser, först till kvarn principen gäller...
KORT INFO:
Lördagen 13 maj första start 12.00 på Wäsby magasin (övriga starttider är 13.00, 14.00 & 15.00)
Pris: 1495 kr (följande ingår i priset, provning på Wäsby magasin, provning på Saga, provning i ekbacken, 2 stödkorvar, fantastisk mat och en dryck, välkomstdrink och liveband på Solby gård)
Frågor besvaras glatt av Benny Skyttman: Info@skyttman.se
Varmt välkomna på en synnerligen härlig dag. /Chatrin, Malin, Benny & Rocco
Cykla mellan gårdarna! En dryck- och smakresa på hjul!
CYKLA MELLAN GÅRDARNA
Lördagen 18 maj 2024 bjuder vi på en heldag där du kan cykla mellan gårdarna. Det blir en dag med ost, vin, must, god öl, lokal mat, nyskördade bär från gården och mycket mer, dagen avslutas med en gårdsfest på Solby Gård utanför Torshälla.
Vi börjar vid butikerna på Wäsby med ost och vin på temat vår, krispigt och fräscht… Chatrin Jakobsson från Blommor & Brie håller i provningen.
Resan går sedan vidare till den legendariska biografen Saga i Torshälla där får prova på en rad kändisviner, provningen sker i en tävlingsform där du ska para ihop vin + kändis, provningen hålls av Rocco Gustafsson.
Vidare bär det ut i spenaten, vi gör ett stopp i en vacker ekbacke utanför Torshälla där du får smaka på hyllade alkoholfria sörmländska/svenska drycker samt ett par stödkorvar.
Resan avslutas på Solby Gård där det bjuds på gårdsfest med bubbel, nyskördade bär, vildsvins- eller eldostkebab, lokal öl, live musik, Dj´s och en bar där du kan köpa drycker. På alla stationer finns alkoholfria alternativ för den som så önskar.
Dagens delas upp i tre olika slott-tider med ca. 40 personer vid varje provning. Du anger en passande tid vid bokning. Mer information skickas ut vid bokning och inför eventet
Max 120 platser, först till kvarn principen gäller...
KORT INFO:
Lördagen 18 maj första start 12.30 på Wäsby magasin (övriga starttider är 13.30 & 14.30)
Pris: 1000 kr (Anmälningsavgift) + 495kr (Drycker) = 1495 kr (följande ingår i priset, provning på Wäsby magasin, provning på Saga, provning i ekbacken, 2 stödkorvar, fantastisk mat och en dryck, välkomstdrink och liveband på Solby gård)
Frågor besvaras glatt av Benny Skyttman Barrögård: Info@skyttman.se
Varmt välkomna på en synnerligen härlig dag. /Chatrin, Malin, Benny & Rocco
Gårdshusets Sommarmåltid 18 juli kl 19 "Vilt från våra skogar och hagar"
Sommarmåltid: - Med ursprung från det sörmländska landskapet, lagar vi på vilt från Selaön.
Vår matsal i allmogestil tar emot 10 gäster runt ett och samma bord.
Vi startar upp med tre till fyra aptitretare, om vädret tillåter serveras de ute i trädgården.
Runt vårt gedigna handbyggda bord av alm dukar vi för fyra serveringar utifrån säsongens råvaror och kvällen avslutas med kaffe och sötsak med möjlighet till avec.
Varmt välkommen!
Måltid: 1 200kr /p
Dryckespaket vin: 700kr /p
Dryckespaket alkoholfritt: 500kr /p
Gårdshusets Sommarmåltid 1 aug. kl 19, "Italiensk bonna'mat"
Sommarmåltid: - Da Capo på förra årets Succé, med rötter i italiensk tradition lagar vi på sörmländsk vara
Vår matsal i allmogestil tar emot 10 gäster runt ett och samma bord.
Vi startar upp med tre till fyra aptitretare, om vädret tillåter serveras de ute i trädgården.
Runt vårt gedigna handbyggda bord av alm dukar vi för fyra serveringar utifrån säsongens råvaror och kvällen avslutas med kaffe och sötsak med möjlighet till avec.
Varmt välkommen!
Måltid: 1 200kr /p
Dryckespaket vin: 700kr /p
Dryckespaket alkoholfritt: 500kr /p
Gårdshusets Sommarmåltid 11 juli kl 19 "Mälaren bjuder till bords"
Sommarmåltid: - En måltid sprungen ur Sveriges tredje största sjö, en kväll med tema från vår Ö
Vår matsal i allmogestil tar emot 10 gäster runt ett och samma bord.
Vi startar upp med tre till fyra aptitretare, om vädret tillåter serveras de ute i trädgården.
Runt vårt gedigna handbyggda bord av alm dukar vi för fyra serveringar utifrån säsongens råvaror och kvällen avslutas med kaffe och sötsak med möjlighet till avec.
Varmt välkommen!
Måltid: 1 200kr /p
Dryckespaket vin: 700kr /p
Dryckespaket alkoholfritt: 500kr /p
Gårdshusets Sommarmåltid 15 aug kl 19, "Skördetid - högsommartid"
Sommarmåltid: - När naturens ymnighetshorn svämmar över…
Vår matsal i allmogestil tar emot 10 gäster runt ett och samma bord.
Vi startar upp med tre till fyra aptitretare, om vädret tillåter serveras de ute i trädgården.
Runt vårt gedigna handbyggda bord av alm dukar vi för fyra serveringar utifrån säsongens råvaror och kvällen avslutas med kaffe och sötsak med möjlighet till avec.
Varmt välkommen!
Måltid: 1 200kr /p
Dryckespaket vin: 700kr /p
Dryckespaket alkoholfritt: 500kr /p
Gårdshusets Sommarmåltid 8 aug kl 19 "Italiensk bonna'mat"
Sommarmåltid: - Da Capo på förra årets Succé, med rötter i italiensk tradition lagar vi på sörmländsk vara
Vår matsal i allmogestil tar emot 10 gäster runt ett och samma bord.
Vi startar upp med tre till fyra aptitretare, om vädret tillåter serveras de ute i trädgården.
Runt vårt gedigna handbyggda bord av alm dukar vi för fyra serveringar utifrån säsongens råvaror och kvällen avslutas med kaffe och sötsak med möjlighet till avec.
Varmt välkommen!
Måltid: 1 200kr /p
Dryckespaket vin: 700kr /p
Dryckespaket alkoholfritt: 500kr /p
Gårdshusets sommarmåltider 2023
Gårdshusets sommarmåltider 2023
Gårdshuset i Tuna bjuder in till Sex Temamåltider där vi låter god mat, utvalda drycker och umgänge runt bordet driva kvällen framåt. //Varmt välkommen!
Vår matsal i allmogestil tar emot 10 gäster runt ett och samma bord.
Vi startar upp med tre till fyra aptitretare, om vädret tillåter serveras de ute i trädgården.
Runt vårt gedigna handbyggda bord av alm dukar vi för fyra serveringar utifrån säsongens råvaror och kvällen avslutas med kaffe och sötsak med möjlighet till avec.
Måltid: 1 100 kr /p
Dryckespaket vin: 700 kr /p
Dryckespaket alkoholfritt: 500 kr /p
Sommarens sex måltider
13 juni, 19.00 Försommarens primörer, 10 platser
Inget är så gott som primörer i primörtider
27 juni, 19.00 Svensk midsommartid, 10 platser
Midsommarmat i vår tappning
14 juli, 19.00 Gårdshuset”goes French”, 10 platser
Med rötterna i den sörmländska myllan, lagar vi i trikolorens tecken
25 juli, 19.00 Gårdshuset”goes French”, 10 platser
Med rötterna i den sörmländska myllan, lagar vi i trikolorens tecken
1 aug, 19.00 Italiensk bonna´mat, 10 platser
Med rötter i italiensk tradition lagar vi på sörmländsk vara
15 aug, 19.00 Skördetid – högsommartid, 10 platser
När naturens ymnighetshorn svämmar över…
Bokas endast via denna sida. För info och frågor, gardshusetab@gmail.com Patrik tel: 070-5334034
Måltid exkl. dryck betalas i förskott mot faktura. Pris: 1.100 kr /person
Vid sällskap önskar vi gärna att ni samordnar betalningen.
Vi har tyvärr inte möjlighet att tillhandahålla vegetariska alternativ.
Meddela eventuella allergier på gardshusetab@gmail.com
Är Ni ett sällskap om 10 kan vi erbjuda ytterligare datum.
Vid avbokning:
Fjorton dagar före din bokade måltid betalar vi tillbaka 100% av bokningsbeloppet.
Tre till tio dagar före din bokade måltid betalar vi tillbaka 50% av bokningsbeloppet.
Vid avbokning senare än 48 timmar före så kan vi tyvärr inte göra en återbetalning. Självklart kan du välja att överlåta din bokning till någon annan utan kostnad
Väl mött vid Gårdshuset i Sommar!
Patrik & Anna-Lena Arneke
Gårdshuset Selaön AB, Tuna Tomta, 645 97 Stallarholmen, Sweden
Telefon: +46 (0)70 -533 40 34 E-post: gardshusetab@gmail.com
www.gardshusetab.se
Julmiddag på Bergs Gård
Middagen finns även som catering. Bokas på kontakt@bergsgard.se
Catering av julmiddag: 595 kr per person.
Vi har några få platser kvar på våra middagar och luncher, skicka en förfrågan så återkommer vi snabbt till er.
Vi börjar med glögg och serverar sedan middagen i den ombonade restaurangen. Där njuter vi av julens smaker i tre serveringar där varje sällskap får en egen bordsbuffé att dela vid sitt bord. Givetvis finns julens klassiker med som t.ex. sill, lax, skinka och annat gott med på menyn.
Pris: 625 kr per person
För barnen:
Jultallrik med barnens favoriter, som korv och köttbullar 125 kr.
Alternativt barnportion av julmiddagens serveringar till halva priset (t.om. 12 år).
Betalning på plats med kort eller swish. Vi är en kontantfri restaurang.
Det finns även boende i stugor på gården för den som vill övernatta. Vägbeskrivning och bokning av boende: www.bergsgard.se
Varmt välkomna till Bergs Gård!
Middag i Gårdsrestaurangen
Välkomna till Bergs Gårdsrestaurang
Under hösten och vintern är restaurangen öppen vissa lördagskvällar med en förbestämd meny på olika teman. I slutet av november börjar vi med julmiddagar. Vi lagar mat av råvaror från vår gård och skog och andra medvetet producerade produkter. Utöver restaurang, café och gårdsbutik där vårt kött och korvar säljs är vi ett ekologiskt lantbruk.
Meny 20 november 2021
Förrätt
Carpaccio på innanlår med rucola, rostade pumpakärnor, hyvlad parmesan och kaprisvinaigrette
Varmrätt
Pepparsteak med potatis- & selleripuré, bourbonsås, smålökar och gröna bönor
Dessert
Passionsfruktsbavaroise med halloncouli och mandelflarn
565 kr per person.
Maten är laktosfri. Allt nötkött kommer från gården. Vegetariska alternativ kan förbeställas
Dryckesförslag finns. Barnmeny finns.
MUSIKAFTON ORANGERIET •
Fredag 11 augusti klockan 18-22 | Osprey Farm
Osprey öppnar Farmens Orangeri för middag och konsert två fredagkvällar i augusti kl 18-22. Det blir franskinspirerade stämningsfulla fredagskvällar med musik och 5-rätters middag. Våra mathantverkare heter Gustav Öhman från Skalla Bord samt Luis Curtis från Osprey Farm. Vi samlas i Orangeriet kl 18 vid borden med bordsplacering för middag. Runt ca 20 börjar musiken med paus för mera mat och dryck. Musiken fortsätter. Musikprogram totalt ca 1 h och 15 minuter. Givetvis står örtagården och trädgården öppen för ljuva promenader i pauserna.
Datum:
11 augusti klockan 18-22
25 augusti klockan 18-22 - FULLBOKAT
Plats: Osprey Farm, Fogdö Norra Vik 6, Strängnäs
Ange antal personer och underlättar vid gruppbokning att en person i gruppen samordnar bokningen och betalningen.
Vi återkommer med bokningsbekräftelse som blir giltigt vid inbetalning.
Pris: 1250:-/person exkl. dricka
Det kommer att finnas vinbar med cider, vin, öl och alkoholfria alternativ.
Meddela eventuella önskemål om specialkost vid t.ex. allergier.
Sommarens artister på Osprey Farm Studio:
Susanne Segerholm bor i Mariefred, sångerska, musiker, kompositör och konstnär. Jag har alltid haft en förkärlek för den franska kulturen, maten och musiken! Det händer något i mig, det slår an, jag berörs, ja, den franska musiken passar helt enkelt min natur.
Häromåret, när hon började skriva egna sånger, så resulterade det i franska sånger, chansons! Och några av dessa kommer vi få ta del av under sommarens Musikaftnar i Orangeriet.
Jonas Sjöblom är flöjtist, slagverkare, kompositör och musikproducent och har arbetat med en mängd kända artister: Mikael Samuelson, Nordman, Gunnar Idenstam och Virpi Pahkinen, för att nämna några.
Susanne och Jonas bjuder de på ett varierat, rakt igenom franskt, program i läckra arrangemang för sång, flöjt, piano och slagverk. Det blir klassiska chansons av Édith Piaf, Françoise Hardy, Charles Aznavour m fl.
Det ska bli så roligt att dela med oss av franska texter och klanger i det vackra Orangeriet på Osprey, vi längtar!
Måltid i Advent på Äleby gård
Måltid i Advent på Äleby gård.
Fredag 9 & Lördag 10 december kl 18.00
Bokas på gardshusetab@gmail.com frågor till 070-5334034
Aptitretare vid bordet
- Senapsill
- Inlagd sill med enbär & dill
- Matjes med syltad rödlök & gulbeta samt friterad kapris
- Sotad gravad lax med honung- & senapsås
- Janzons frestelse
- Smör,bröd & ost
Förrätt
Porchetta med smak av enbär, timjan, nejlika och kryddpeppar serveras med salsa verde, råkost & hemrörd senap
Varmrätt
Salviabrynt vildandsbröst & hjärta med rödkål, äpple, rosenkål, puré på palsternacka och skysås på rödbeta, äppelmust och calvados
Dessert
Pudding på råmjölk med ris, kanel & kardemumma samt klarbärsylt
Kaffe…
… & sötsaker från buffé
Pris 940 kr/p
drycker tillkommer
För sällskap om 10-20 personer kan samma meny bokas under perioden 1-21 december
Nyårsmiddag som catering
Kökschefens Nyårsmiddag som catering
Njut av lyxig restaurangmat mat hemma på Nyår. Ni hämtar maten, som är nedkyld, på gården och värmer den hemma när det passar er att äta.
Förbeställes fram till och med den 28:e december, för minst 2 personer.
Hämtas före kl.12.00 på Nyårsafton.
Pris Cateringmeny Nyår 625 kr per person inklusive snittar
Cateringmeny
Snittar
Liten västerbottenostpaj toppad med forellrom
Färskostcréme i rågkrisp med gårdens rökta nötkött och pepparrot
Förrätt
Krämig hummersoppa med saffran, cognac och nybakt bröd
Varmrätt
Helstekt ryggbiff med potatis- och jordärtskockspuré, smörstekt svamp, mustig rödvinssås med tryffel och sockerärter
Dessert
Hjortronpannacotta med hjortron och mandelkrisp
Allt nötkött kommer från gården. Vegetariskt alternativ kan förbokas.
Nyårscatering förbokas via kontakt@bergsgard.se
Pop-up restaurang med överraskningskoncept på Valvet - Chefs Choice
Pop-up restaurang med överraskningskoncept- Chefs Choice på Valvet. Vi kommer servera er en femrättersmeny utifrån vad som är bäst för dagen. Ni är helt och hållet i våra händer, vi garanterar att ni kommer få en gastronomisk upplevelse! Detta medför att vi endast kan tillgodose vegetariska alternativ.
Pris 495 kr per person
Pop-up restaurang med överraskningskoncept- Chefs Choice på Valvet
Njut av en oförglömlig gastronomisk upplevelse på Valvets pop-up restaurang med vår spännande överraskningsmeny - Chefs Choice! Vår kockmästare Thomas Becker kommer servera er en femrättersmeny av dagens bästa råvaror och smaker. Ni kan luta er tillbaka och lita på vårt kunnande för en oförglömlig kväll!
Priset för denna enastående upplevelse är 595 kr per person.
Under kvällen kommer det att erbjudas menyanpassat dryckespaket. Alkoholfritt dryckespaket finns också. Dryckespaketet beställs och betalas på plats.
Tillfället den 9 september är menyn anpassat för aptitrundan.
Missa inte chansen att uppleva Valvets gastronomiska magi!
Stolta måltiden 2022 i Eskilstuna den 5 oktober!
Välkommen till en eftermiddag och kväll då vi lyfter och hyllar personer samt företag inom besöksnäringen och handeln i Eskilstuna. Platsen är Valvet, Kungsgatan 5 i Eskilstuna. Programmet börjar kl. 16.00.
Mer info: www.stoltamaltiden.se/program
Trosa Julmarknad 1/12
Den 1/12 är det Trosa Julmarknad. Vår Chark & deli butik på Östralånggatan 32 a är öppen. Vi kommer att sälja Färskprinskorv med smak av apelsin och nejlika, Julbanger med pomerans, lufftorkad salami, rökt fårfiol. Grillen kommer att vara tänd och där kommer det serveras en god korv i bröd.
Välkommen på en Gastronomisk Resa i Sörmland
Vi har nöjet att bjuda in dig till en minnesvärd gastronomisk resa till Äleby gård, där vi kommer att få njuta av en fantastisk kväll fylld med god mat, drycker och upplevelser.
Program för resan:
- 14:00: Samling på Valvet i Eskilstuna, där vår resa börjar, något gott sörmländsk att dricka
- 14:30: Bussen stannar vid Strängnäs tågstation för de som önskar kliva på här
- 15:00: Vingårdsbesök, här bjuds det på en rundtur av Selaöns Vingård. Denna vingård är en spännande berättelse som startades av Lena Magnergård Björkman och Erik Björkman. De började sin resa i 2018, och redan 2021 kunde de skörda sina första druvor.
- 16:30: Därefter går vi vidare till Mälsåker Slott för en spännande visning av slottets rika historia och vackra arkitektur. Även här något gott att dricka
- 17:45: Vår kulinariska höjdpunkt väntar på Äleby gård. Vi välkomnas av ingen mindre än Tobias Andersson, tidigare ägare av Edsbacka Bistro, och kocken Patrik Arneke, som driver restaurangen Gårdshuset Selaön. Tillsammans har de spännande planer för att utveckla restaurangverksamheten på Äleby gård. Vi kommer att börja med en aptitretare för att sedan avnjuta en utsökt trerätters middag tillagad av dessa kulinariska mästare. Kvällen avslutas med kaffe och sötsaker.
- 22:00: Efter en minnesvärd kväll är det dags att bege oss tillbaka till Eskilstuna för hemresan med stopp på Strängnäs tågstation för de som vill kliva av här.
Vi ser fram emot att dela denna härliga resa med dig och skapa varaktiga minnen tillsammans.
Pris: 1295 kr per person, bussresa, visning av vingård och Mälsåker Slott samt måltidsupplevelse på Äleby gård ingår
Drycker tillkommer och finns att köpa på plats.
Varmt välkommen till en oförglömlig gastronomisk upplevelse där vi, Rocco Gustafsson och Benny Skyttman Barrögård, är era ciceroner!
Väl mött!
Välkommen till en sparrismiddag signerad Norbert Lang på Valvet!
Möt Norbert Lang och den vita sparrisen, våren första riktiga primör!
MENY
Amusse bouche: Sparrisknopp i Schwarzwaldskinka kummincreme
Förrätt 1:
Sparris, lätt ingefära picklad, korianderfrö marinerad tartar på lax, laxrom, spädda blad, sparrisoljevinägrett, kimchi sesa
Förrätt 2:
Sparrisvelote med Noilli Prat, skaldjurs petit choux
Varmrätt:
Knackisch kokt sparris, vitlöksdoftande lamm, ramslöksholladaise
Ost:
Sparrischutney med apelsin, chili, lök, vinäger, honung & mynta serveras med Brillad Savarin och husets knäcke
Dessert:
Sparrisbeignet, rabarber & jordgubbssås, vitnougatparfait med Zacapa & mandelkrokant
Kuvertpris: 1 495 kr, välkomstdrink ingår.
Vinpaket med utvalda viner till menyn går att beställa på plats, även alkoholfria alternativ finns.
Boka bord redan idag till denna unika kväll den 19 Maj 18:00 på Valvet, Kungsgatan 5, Eskilstuna