Cykeltur mellan gårdar blev fullbokad direkt

En åtta kilometer lång cykeltur mellan gårdar utanför Torshälla blev fullbokad på några timmar. ”Jag tror vi behöver fler såna här grejer”, säger arrangören.
Artikel i Eskilstuna kuriren, 29 mars – 2022

Inspirationen kommer från södra Sverige, där gårdarna ligger tätt och cyklisterna är många under sommaren. Den 21 maj blir det premiär för evenemanget ”Cykla mellan gårdarna” utanför Torshälla. På Wäsby magasin i Mälarbaden börjar deltagarna med att prova ost och vin. Sedan är det dags att sätta sig på cykeln och trampa in till Torshälla, där nästa stopp blir på Sagabiografen tillsammans med Rocco Gustafsson. – Där får man provsmaka vin och ska para ihop rätt vin med rätt kändis. Det blir som ett litet tävlingsmoment, säger Malin Lindstedt på Solby gård, som är en av arrangörerna.

Nästa paus blir i en ekbacke, där temat är sörmländska äppeldrycker. Därefter rullar gänget vidare till just Solby gård, där deltagarna får pusta ut efter en drygt åtta kilometer lång cykeltur under tre, fyra timmar.
– Där avslutar vi med en gårdsfest, säger Malin Lindstedt. Vid stoppet i en ekbacke längs cykelturen, står sörmländska äpplen i fokus. Både drycker och något sött till utlovas.
Evenemanget presenterades på sociala medier under måndagen. – På kvällen var det redan fullbokat och vi har en lång väntelista. Det blir ungefär 20 personer per grupp, totalt runt 100 personer. Vi tror att det blir en härlig mix av människor.
Malin Lindstedt tycks inte så förvånad över det starka gensvaret. – Jag tror att vi behöver fler såna här grejer, säger hon.
Redan nu har arrangörerna börjat fundera på en uppföljning.
– Kanske blir det ett liknande evenemang, fast med skördetema, framåt hösten, vi får se, säger Malin Lindstedt.

Benny Skyttman, Malin Lindstedt och Chatrin Jakobsson är några av arrangörerna till Cykla mellan gårdarna. Även Rocco Gustafsson är med i arrangörsstaben, men saknas på bilden.
Foto: Privat

Läs mer om cykla mellan gårdarna här!

Artikel i Eskilstuna kuriren 29 mars 2022 läs mer här!