HORNUDDENS TRÄDGÅRD

 • Hornudde_sjovyHornudde_sjovy
 • Hornudden_liyenHornudden_liyen
 • TOAMTER2017-skalad-980x600TOAMTER2017-skalad-980x600
 • oskar-09466-980x600oskar-09466-980x600
 • Hornudden_vaxthusHornudden_vaxthus

Plats Category: Aptitrundan 2017Plats Tags: Aptitrundan 2017

Profile
Profile
Photos
Karta
Recensioner
Närliggande
 • Välkommen till årets hållbara café 2016 & 2017!! Under Aptitrundan har vi provsmakning av några av våra olika sorters toma­ter. Vi tänder grillen och grillar vår Tomat- och basilikakorv samt Muurikkan som vi fyller med nyskördat grönt. Självklart serveras korven med vår rökta chilisås. Här finns också vår goda tomatpaj och pannkaka med vår egen sylt.
  Vallgarns Gårdsmejeri finns här med sina nya ekologiska ostar. Barbro från Norrtorps honung kommer kl. 11.00. Våra CSA-medlemmar finns på plats för att svara på frågor och berätta om hur det funkar och vad de får i lådorna. Våra volontärer från Workaway finns också på plats och berättar om hur det är att vara volontär – jorden runt!
  Du kan även testa dina örtkunskaper i vår Örtquiz och ha chansen att vinna en låda blandade örter.
  Varmt välkommen!
  //Karin och Mats med personal
  Passa också på att besök våra grannar som också deltar i Aptitrundan, MORRARÖ ODLINGAR OCH NÖJEN och STRÄNGE BREWING COMPANY.

  White Guide skrev nedanstående om Hornudden:

  Hållbar njutning vid Mälarens strand
  Om en bulle kan lägga sig som bomull runt ett hjärta så är det här som det händer. Den smöriga rimbobullen från den välfyllda kakdisken på Hornudden gör det redan efter första tuggan. Upplevelsen förstärks av den besjälade miljön; det mesta i matlagningen och bakningen odlas på gården och allt är ekologiskt. Det är småregn i luften men vi samsas med några andra gäster i ett av de mindre växthusen som är stora nog att rymma två bord och fem personer. Det är lätt att börja prata för vi har kommit hit av samma skäl – det fina fikat och den omhändertagande stämningen. Utsikten över Mälaren är strålande trots gråvädret. Den täta och smakrika chokladkakan har en välgjord, glaserad yta och serveras med gårdens egna jordgubbar och vispad grädde. Det slinker ner en glutenfri rawfood-boll som är kryddad med uppgiggande färsk mynta. Kaffet är välgjort och husets äppelmust är frisk och klar.
  Totalpoäng: 34/40

 • Inga platser hittades

  Vi ber om ursäkt men det finns inga platser i vald kategori. Ändra din sökning och försök igen.

  Google kartan Inte Laddad

  Tyvärr, kan inte ladda Google Maps API.

 • Lämna en Recension

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *