Maten i Sörmland
Välkommen till Sörmlands Matkluster som arbetar för bättre, mer och godare lokal mat.
Tomater
Slide Show
Skillebyholm
Rundtuna_1
Rabarberfest
Onsberga
Ölkultur
Marys_Cafe_1
Grönsaker
Gårdsbutik_1
  • Hem
  • Nyheter
  • Om oss
    • Stöd oss
  • Matguide
  • Aptitrundan
  • MATFESTER
    • Skördefest
    • Aptitrundan
    • Rabarberfest
  • Bli medlem
  • Kontakt
  • Hem
  • Nyheter
  • Om oss
    • Stöd oss
  • Matguide
  • Aptitrundan
  • MATFESTER
    • Skördefest
    • Aptitrundan
    • Rabarberfest
  • Bli medlem
  • Kontakt
Maten i Sörmland
  • Hem
  • Nyheter
  • Om oss
    • Stöd oss
  • Matguide
  • Aptitrundan
  • MATFESTER
    • Skördefest
    • Aptitrundan
    • Rabarberfest
  • Bli medlem
  • Kontakt
  • Hem
  • Nyheter
  • Om oss
    • Stöd oss
  • Matguide
  • Aptitrundan
  • MATFESTER
    • Skördefest
    • Aptitrundan
    • Rabarberfest
  • Bli medlem
  • Kontakt
2017-11-20 22:53

På bilder ser du tre stolta vinnare Rebecka Adolfsson, David Lindström och Victor Sund från Kvass Bar & Råkök i Eskilstuna som tog hem första priset i produktutveklingstävligen Matverk 2018, där regionsfinalen avgjordes under måndagskvällen. Kvass vann med produkten, fermenterad Rönnbärs Soda. En av många smaker av de drycker som Kvass producerar. I mars 2018 sker riksfinalen i Nyköping där Kvass tävlar mot Sveriges övriga län.

Vinnarmotivering:
God, vacker, hållbar med stor potential, helt rätt i tiden. Gänget kring den här produkten bubblar över av glädje och kärlek till råvarorna, nyttiga och vackra livsmedel. 
Sörmländsk säsong smaksätter. 
En lokalproducerad design lyfter uttrycket ytterligare. Vi vill se många säsongssläpp av smakvarianter på denna ”Ginger bug”

Juryn bestod av:

Fredrik Jonsson | Offentliga måltider Eskilstuna
Robert Grym | Menigo
Lennart Larsson | Sörmlands Sparbank
Pernilla Bergström | Sörmlands Matkluster
Maria Printz | Printz Bageri
Kerstin Jürss |  Jürss Mejeri

 

Övriga priser gick till:

Andra pris: Eskilstuna Ölkultur, Eskilstuna Lövbrau (en öl gjord på malt från Warbro kvarn ovh björklöv från Högtorps Gård)

Tredje pris: Närsjögård och Gnesta Charkskola med Coppa di Närsjö (en lufttorkad och marinerad karré)

 

Mer info:

Tävlingsledare Jonas Hammar: 070-6869241 | Jonas@solmyra.se

Kvass bar & råkök:  Vicktor Sund, 072-0143530 | sund.viktor@gmail.com

Aktuella event

Påskmarknad på Båltsnäs Gård

Korv & Bröd festival, lördag 10 mars

Tävla i Matverk!

Aptitrundan blev succé!

Bondens egen Marknad i Strängnäs, lördag 30/9

Matfester i Sörmland

Korv & Bröd festival, lördag 10 mars

Aptitrundan blev succé!

Aptitrundan 2017, Söndag 10 september

Vårt nyhetsbrev


Unsubscribe

Facebook

Sörmlands Matkluster

7 dagar sedan

Sörmlands Matkluster

Första pris i Matverk 2018 går till Södermanland

Fermenterad soda i säsongens smak (rödbeta/nässla)

Tobias Karlsson, Viktor Sund, David Lindström och Rebecca Adolfsson

Juryns motivering »En produkt att bli glad av. Den har så mycket av det som vi önskar finna hos en innovation. Vacker och inbjudande. Pigg med djup. Fräsch med toner av jord och mylla. Vinnaren visar att framtiden kan vara både njutningsfull, hälsosam och hållbar. Intressant, säger juryn och ser fram mot kommande säsongsmaker: Fermenterad soda – rödbeta/nässla, Södermanland.«

"Daniel Lindström från Eskilstuna som tog emot priset är en "dark horse" i mat-Sverige. Med sin fermenterade soda gjord på rödbetor och nässlor från sitt eget grönsaksland tog han hem "Mathias Dahlgrens pris Rätt i tiden".

- Jag är lite chockad, har aldrig deltagit i Gastronomiskt forum förut och är bara en kille som gillar att experimentera hemma med örter, viltplockat och ekologiska grönsaker. Jag är ingen kock och har aldrig varit på något sådant här gastronomiskt evenemang. Däremot har jag jobbat på café tidigare med vegansk inriktning.

Byter arbetslöshet mot produktion

Daniel är för tillfället arbetslös men inser att han kommer att få rätt mycket arbete framöver med att få ut sin fermenterade soda i produktion. Den ska i första hand säljas till restauranger.

- Att fermentera är egentligen en gammal konserveringsmetod och att fermentera drycker har gjorts länge i Ryssland och Ukraina. Den här metoden är en mix av deras processer. Resultatet har blivit en fräsch, söt, kolsyrad ekologisk måltidsdryck. Mindre söt än läsk och ett bra alternativ till alkoholfri öl."
... Visa merVisa mindre

Foto

Visa på Facebook
·Dela

Sörmlands Matkluster

1 vecka sedan

Sörmlands Matkluster

SÖRMLANDS MATKLUSTER! ... Visa merVisa mindre

Och där gick förstapriset till Kvass och deras magiska soda! Sörmland är bäst!

Foto

Visa på Facebook
·Dela

Sörmlands Matkluster

1 vecka sedan

Sörmlands Matkluster

Och där gick förstapriset till Kvass och deras magiska soda! Sörmland är bäst! ... Visa merVisa mindre

Foto

Visa på Facebook
·Dela

Sörmlands Matkluster

1 vecka sedan

Sörmlands Matkluster

Wow grattis! ... Visa merVisa mindre

Första pris i Matverk 2018 går till Södermanland Fermenterad soda i säsongens smak (rödbeta/nässla) GRATTIS Tobias Karlsson, Viktor Sund, David Lindström och Rebecca Adolfsson Juryns motiverin...

Foto

Visa på Facebook
·Dela

Sörmlands Matkluster

1 vecka sedan

Sörmlands Matkluster

Kvass från Eskilstuna fick Mathias Dahlgrens utmärkelse ”rätt i tiden” för sin rödbeta/nässla soda i tävligen matverk. Stort grattis! ... Visa merVisa mindre

Foto

Visa på Facebook
·Dela

Visa på Facebook
Medlemmar

Glömt lösenord?

Skapa plats
Ny plats
Senast publicerat
  • Första pris i Matverk 2018 går till Södermanland
  • Påskmarknad på Båltsnäs Gård
  • Succé! Korv och Bröd drog stor publik!
Utvecklad av Pilgrimsbo Företagsutveckling AB
Upp till toppen
Near me
40 km