På bilder ser du tre stolta vinnare Rebecka Adolfsson, David Lindström och Victor Sund från Kvass Bar & Råkök i Eskilstuna som tog hem första priset i produktutveklingstävligen Matverk 2018, där regionsfinalen avgjordes under måndagskvällen. Kvass vann med produkten, fermenterad Rönnbärs Soda. En av många smaker av de drycker som Kvass producerar. I mars 2018 sker riksfinalen i Nyköping där Kvass tävlar mot Sveriges övriga län.
Vinnarmotivering:
God, vacker, hållbar med stor potential, helt rätt i tiden. Gänget kring den här produkten bubblar över av glädje och kärlek till råvarorna, nyttiga och vackra livsmedel.
Sörmländsk säsong smaksätter.
En lokalproducerad design lyfter uttrycket ytterligare. Vi vill se många säsongssläpp av smakvarianter på denna ”Ginger bug”
Juryn bestod av:
Fredrik Jonsson | Offentliga måltider Eskilstuna
Robert Grym | Menigo
Lennart Larsson | Sörmlands Sparbank
Pernilla Bergström | Sörmlands Matkluster
Maria Printz | Printz Bageri
Kerstin Jürss | Jürss Mejeri
Övriga priser gick till:
Andra pris: Eskilstuna Ölkultur, Eskilstuna Lövbrau (en öl gjord på malt från Warbro kvarn ovh björklöv från Högtorps Gård)
Tredje pris: Närsjögård och Gnesta Charkskola med Coppa di Närsjö (en lufttorkad och marinerad karré)
Mer info:
Tävlingsledare Jonas Hammar: 070-6869241 | Jonas@solmyra.se
Kvass bar & råkök: Vicktor Sund, 072-0143530 | sund.viktor@gmail.com